Erling Haaland ar fi putut fi protagonistul unuia dintre cele mai importante transferuri în 2021, când pe urmele sale au fost, printre altele, Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Manchester City, Liverpool și Bayern Munchen. Plecarea lui de la Borussia Dortmund nu s-a realizat, însă, cel mai probabil norvegianul urmând a fi curtat începând de anul viitor, când intră în vigoare o clauză contractuală care le-ar permite cluburilor să plătească mai puțin pentru semnătura lui.
Unul dintre motivele pentru care Haaland nu s-a despărțit de nemți în această vară este legat de sumele uriașe de bani pe care le pretinde agentul său, Mino Raiola. Potrivit celor de la Bild, impresarul cere ca fotbalistul de 21 de ani să câștige un salariu de peste 49 de milioane de euro pe an, adică aproximativ 960.000 de euro pe săptămână.
În plus, Mino Raiola vrea să încaseze de pe urma transferului o taxă în valoare de aproape 40 de milioane de euro. Conform jurnaliștilor din Germania, Haaland nu a plecat de la Dortmund în acest an din cauza acestor sume, care i-au determinat pe cei de la Bayern să se retragă, fotbalistul nemaifiind o opțiune pentru campionii din Bundesliga.
Bundesliga
Reacția celor de la Borussia Dortmund după ce Haaland s-a plâns de presiunea pusă asupra lui
17/01/2022 LA 13:13
https://i.eurosport.com/2021/08/23/3205795.png

Planul lui Real Madrid în legătură cu Haaland

În aceste condiții, una dintre cele mai sigure destinații ale norvegianului pentru vara viitoare rămâne Real Madrid. De altfel, potrivit jurnalistului Eurosport Spania, Fermin De La Calle, madrilenii speră ca în această vară să-l transfere pe Kylian Mbappe, iar apoi, vara viitoare, să-i obțină și semnătura lui Erling Haaland, purtând deja discuții despre asta cu oficialii Borussiei Dortmund și cu tânărul fotbalist.
"Planul lui Perez a fost întotdeauna acela de a-l transfera pe Mbappe în această vară și pe Haaland anul viitor, lucru despre care a discutat deja cu cei de la Dortmund și cu jucătorul. În acest fel, madrilenii pot gestiona costurile unui transfer în fiecare an fără a-și face probleme financiare", a precizat Fermin De La Calle, care a anunțat în exclusivitate cea de-a doua ofertă pregătită de cei de pe Santiago Bernabeu pentru Mbappe.
https://i.eurosport.com/2021/08/23/3205987.jpg
Liga
Real Madrid, all in pentru Haaland și Mbappe! Suma uriașă pregătită pentru cele două transferuri
17/01/2022 LA 09:03
Bundesliga
Ruptură totală între Haaland și Borussia Dortmund. Norvegianul vrea să plece chiar în această iarnă
15/01/2022 LA 07:49