Articol scris de Ștefan Toma
Aflat în Mykonos, pentru a-și petrece zilele de vacanță, Erling Haaland, atacantul Borussiei Dortmund, ar putea fi subiectul principal al următoarei perioade de transferuri. Potrivit celor de la Sport Mediaset, tot în insula din arhipelagului grecesc se poartă și discuții pentru un transfer la Real Madrid. Președintele madrilenilor, Florentino Perez, și agentul vârfului, Mino Raiola, ar fi ajuns la un acord de principiu. Pentru transferul la Madrid, va fi nevoie de o sumă de peste 100 de milioane de euro, fără a lua în considerare salariul care trebuie neapărat să fie la nivelul jucătorilor de top din lotul Los Blancos.
Erling Haaland mai are contract cu Borussia Dortmund până în 2024, dar din vara anului 2022, conform înțelegerii dintre cele două părți, se va activa automat o clauză de reziliere de doar 75 milioane de euro. Însă pentru a câștiga cursa pentru transferul norvegianului, Real Madrid este dispusă să plătească o sumă mai mare în această vară. Un alt as în mâneca celor din capitala Spaniei este Martin Odegaard, colegul lui Haaland în naționala Norvegiei. Prin revenirea lui Odegaard după împrumutul la Arsenal și aducerea lui Haaland, Real Madrid speră să formeze un parteneriat fenomenal între cei doi, ambii fiind jucători cu un potențial rar întâlnit în zilele noastre.
Bundesliga
Haaland nu a stat pe gânduri când a fost întrebat cine sunt cei mai buni fotbaliști din lume
ACUM 12 ORE

Haaland, noul Lewandowski?

În prezent, cota de piață a lui Erling Haaland este de 130 milioane de euro. Atacantul în vârstă de 20 de ani a marcat sezonul trecut în toate competițiile în care a jucat pentru Dortmund. Cifrele vârfului norvegian în sezonul precedent:
  • un gol și o pasă decisivă în Supercupa Germaniei
  • 3 goluri și o pasă decisivă în 4 apariții în Cupa Germaniei
  • 10 goluri și două pase decisive în 8 apariții în Champions League
  • 27 goluri și 8 pase decisive în 28 apariții în Bundesliga
Borussia Dortmund îl are deja în curtea sa deținătorul recordului de cel mai tânăr debutant în Bundesliga, atacantul Youssoufa Moukoko (16 ani), iar Haaland are o clauză ce va fi activă începând cu vara lui 2022, dar galben-negrii nu doresc să renunțe ușor la atacantul norvegian.
Având în vedere modul în care Dortmund a acționat în cazul lui Robert Lewandowski, pe care a preferat să-l lase să plece liber de contract și să nu accepte o ofertă de transfer înainte de finalul perioadei contractuale, totul numai pentru a-l folosi încă un sezon, galben-negrii vor negocia dur transferul lui Haaland la Real Madrid.
Chiar dacă fanii și conducerea Borussiei Dortmund preferă construirea unei echipe ce va putea să se lupte cu Bayern Munchen în detrimentul banilor, alegerea atacantului norvegian va fi decisivă într-un eventual transfer.
Bundesliga
Motivul pentru care Haaland s-a plâns de presiunea pusă de Borussia Dortmund asupra lui
ACUM 16 ORE
Premier League
Manchester City vrea să-l convingă pe Erling Haaland să vină pe Etihad!
22/01/2022 LA 05:59