Erling Haaland ar fi putut fi protagonistul unuia dintre cele mai importante transferuri în 2021, când pe urmele sale au fost, printre altele, Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Liverpool și Bayern Munchen. Plecarea lui de la Borussia Dortmund nu s-a realizat, însă, cel mai probabil norvegianul urmând a fi curtat începând de anul viitor, când intră în vigoare o clauză contractuală care le-ar permite cluburilor să plătească mai puțin pentru semnătura lui.
Unul dintre cluburile despre interesul cărora s-a vorbit cel mai mult este Real Madrid, iar luni seară, în direct la o emisiune de la El Chiringuito, jurnalistul Eduardo Inda a dat asigurări că Haaland va ajunge în vară pe Santiago Bernabeu.
Cu toate astea, jurnalistul Josep Pedrerol a infirmat această informație, spunând că madrilenii îl au ca principală țintă pe Mbappe și că norvegianul are o altă destinație, urmând a ajunge în Premier League: "Real Madrid presupune că Haaland va juca în Anglia anul viitor și au exclus din vedere transferul lui", a spus Pedrerol.
Premier League
Manchester City, ofertă oficială pentru Erling Haaland: "Împrumut pe timpul Cupei Mondiale!"
14/11/2022 LA 18:42
În Anglia, starul Borussiei Dortmund este dorit, printre altele, la Chelsea și Manchester City, iar unul dintre atuurile pe care echipa lui Pep Guardiola le are în fața celorlalte cluburi care sunt interesate de semnătura lui Haaland este faptul că tatăl tânărului fotbalist a evoluat în perioada 2000-2003 la Manchester.

"Trucul" prin care Borussia Dortmund speră ca Haaland să rămână

Șefii Borussiei au declarat în repetate rânduri de-a lungul ultimului an că vor face tot ce depinde de ei pentru a-l păstra pe norvegian și dincolo de vara lui 2022. Acest lucru pare aproape imposibil, deoarece clubul german nu poate concura cu celelalte mari cluburi din Europa la salarii, iar Haaland își dorește cu siguranță un venit mult mai mare decât are în prezent, fiind conștient de valoarea sa.
Totuși, germanii de la Bild notează că oficialii de pe Signal Iduna Park sunt dispuși să facă eforturi și să-l transforme pe Haaland în cel mai bine plătit jucător din istoria clubului. Acest lucru va fi posibil cu aportul sponsorului tehnic al echipei, Puma, însă totul va depinde de jucător.
Haaland are un parteneriat personal cu Nike, dar cei de la Puma ar fi dispuși să sporească sumele pe care le virează anual către Dortmund, tocmai pentru ca salariul norvegianului să poată fi susținut. Asta numai dacă atacantul va accepta să semneze un parteneriat cu Puma, în detrimentul celor de la Nike.
Conform sursei citate, Haaland ar cere un salariu anual de 30 de milioane de euro de la cluburile care îl doresc, iar Dortmund ar fi dispusă să-i ofere între 16 și 18 milioane de euro. Oficialii nemților speră, însă, că Haaland va obține sume mai mari din eventualul contract cu Puma și va fi dispus să rămână la echipă și pe un salariu mai mic decât ar avea la un alt club mare al Europei.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Fotbal
Guardiola avertizează în privința stării lui Haaland. "Nu este încă perfect, dar se simte mai bine"
08/11/2022 LA 15:06
Bundesliga
Barcelona, super-înlocuitor pentru Lewandowski! Atacantul de 17 ani are un sezon de vis
06/11/2022 LA 10:40