Joshua Kimmich a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus pe 24 noiembrie. Fotbalistul în vârstă de 26 de ani nu era vaccinat, el refuzând să își administreze serul pentru o lungă perioadă de timp. Când fusese convins să se vaccineze, germanul a fost depistat pozitiv și a fost carantinat.
Acum, deși a scăpat de Covid-19, Kimmich a anunțat că nu se va întoarce în acest an la antrenamente. Sportivul a spus că se confruntă cu probleme respiratorii și nu se poate pregăti la capacitate maximă, urmând a reveni alături de colegii săi abia din luna ianuarie.
"Sunt bucuros că perioada de autoizolare cauzată de coronavirus s-a încheiat. Sunt foarte bine, dar încă nu mă pot antrena la capacitate maximă din cauza unor mici infiltraţii la plămâni. Drept urmare, voi face antrenament de recuperare şi abia aştept să revin în acţiune în ianuarie", a declarat Joshua Kimmich, pentru site-ul clubului din Munchen.
Fotbal
Cele mai bune echipe din top 5 campionate europene după primele etape ale sezonului 2021/22
25/12/2021 LA 12:22
În aceste condiții, germanul, care a lipsit de la derby-ul cu Borussia Dortmund și de la returul cu Barcelona, va rata și duelurile cu Mainz (12 decembrie), VfB Stuttgart (14 decembrie) și VfL Wolfsburg (17 decembrie).
Citește și:

Salarii mai mici pentru jucătorii nevaccinați de la Bayern

În luna noiembrie, responsabilii lui Bayern l-au informat pe Kimmich și pe alți patru jucători că salariile lor vor fi scăzute cât timp vor fi plasați în izolare.
Potrivit Bild, Serge Gnabry, Jamal Musiala, Eric Maxim Choupo-Moting și Michael Cuisance erau ceilalți fotbaliști din lotul grupării bavareze care nu primiseră nicio doză de vaccin până în acel moment.
Cazul internaționalului german Joshua Kimmich (64 de selecții), care a ales să nu se vaccineze "din motive personale", a generat o dezbatere intensă în Germania, confruntată cu un nou val al epidemiei de Covid-19, care a dus la niveluri record de infectare, în timp ce procentul persoanelor vaccinate este mai mic de 70%.
https://i.eurosport.com/2021/12/06/3267260.jpg
Bundesliga
Dortmund - Bayern, meciul care "oprește" Germania. Lothar Matthaus: "Mă îndoiesc de o victorie"
03/12/2021 LA 11:41
Bundesliga
Bayern îl "lovește" pe Kimmich unde îl "doare" mai rău. Decizie în cazul jucătorilor nevaccinați
21/11/2021 LA 12:09