Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bayern a dat un nou recital în Bundesliga! A câștigat cu 5-1 și a egalat un record vechi de 45 de ani

Bianca Dumitru

Publicat 17/10/2021 la 19:16 GMT+3

Bayern a reușit în această după-amiază o nouă victorie răsunătoare în Bundesliga. Campioana Germaniei s-a impus cu scorul de 5-1 în fața celor de la Bayer Leverkusen, egalând un record vechi de 45 de ani.

Bayern München mit Machtdemonstration gegen Leverkusen

Credit imagine: SID

Bayern Munchen a reușit în această după-amiază a șasea victorie din actualul sezon de Bundesliga. Echipa lui Julian Nagelsmann s-a impus cu scorul de 5-1 în fața celor de la Bayer Leverkusen, într-un meci din etapa a opta a campionatului Germaniei.
Bavarezii au înscris cele 5 goluri ale victoriei de astăzi în primele 37 de minute de joc. Muller, Lewandowski și Gnabry, aceștia din urmă cu câte o dublă, au adus victoria, 4 dintre goluri fiind marcate în doar 7 minute.
În istoria Bundesliga, doar două echipe au reușit să marcheze de 5 ori într-un interval mai scurt de timp: Borussia Dortmund, în 1964, în meciul cu Schalke, când s-au înscris 5 goluri în 23 de minute, și Karlsruhe, tot în 1964, în fața celor de la Frankfurt, când au fost nevoie de 30 de minute pentru a fi date 5 goluri.
Singurul gol al lui Leverkusen a fost reușit în minutul 55 de Schick.
În urma acestui rezultat, Bayern a revenit pe primul loc în clasamentul din Bundesliga, cu 19 puncte, în timp ce Leverkusen ocupă a treia poziție, cu 16 puncte.
Echipa lui Nagelsmann are, în primele 8 etape ale sezonului, 29 de goluri marcate și doar 8 primite. Performanța reușită de atacanții bavarezilor este una istorică, echipa egalând un record stabilit de Bayern în sezonul 1976/77.

Bayern ar putea rămâne fără Lewandowski în iarnă

Robert Lewandowski este unul dintre cei mai importanți jucători ai lui Bayern Munchen. Polonezul mai are contract cu campioana Germaniei până în vara anului 2023, însă atacantul ar putea să se despartă mai repede de echipă.
Lewandowski ar fi tentat de o nouă aventură, într-un alt campionat, mai ales că directorul sportiv al celor de la Bayern, Hasan Salihamdzic, a vorbit despre interesul bavarezilor pentru Erling Haaland. Potrivit jurnaliștilor de la Bild, polonezul s-a simțit frustrat și trist după anunțul oficialilor clubului din Munchen.
Una dintre echipele interesate de transferul lui Lewandowski este Manchester City. Agentul atacantului cotat de site-ul transfermarkt.com la 60 de milioane de euro a anunțat că echipa lui Pep Guardiola îl va pune pe polonez în fruntea listei de priorități pentru perioada de mercato din iarnă.
Cei de la Bild notează că Lewandowski, care a mai lucrat cu Guardiola la Bayern, ar fi tentat să facă parte din proiectul atractiv al formației de pe Etihad. Dacă mutarea nu se va realiza în această iarnă, polonezul are șanse mari să ajungă la finalul actualei stagiuni în Premier League, Bayern dorindu-și să obțină o sumă consistentă de bani în schimbul lui.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo