Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bayern Munchen i-a adus înlocuitor lui Neuer! Cine e alesul lui Nagelsmann

Eurosport
DeEurosport

Publicat 18/01/2023 la 18:11 GMT+2

Bayern a rezolvat una dintre marile probleme cu care s-a confruntat în ultima vreme, găsirea unui înlocuitor pe măsură lui Manuel Neuer, după ce titularul din poarta naționalei Germaniei s-a accidentat și va rata tot restul sezonului.

Julian Nagelsmann im Gespräch mit Manuel Neuer

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
A fost multă vâlvătaie în ultimul timp în tabăra campioanei Germaniei, pentru că unul dintre principalii jucători pe care se bazează Nagelsmann, portarul Manuel Neuer, a suferit o accidentare gravă în timp ce se afla în vacanță la schi, iar Bayern a tot căutat o variantă optimă pentru a-i suplini absența.
La 36 de ani, Neuer a anunțat în urmă cu mai bine de o lună că va absenta pentru restul sezonului din cauza unei accidentări. Acesta a suferit o fractură de tibie și a fost operat, astfel că va lipsi pentru tot restul sezonului actual.
După mai multe negocieri purtate și refuzuri întâmpinate din partea cluburilor care îi au pe portarii urmăriți de Bayern, din cauza faptului că nimeni nu ar fi dorit să renunțe la portarul lor principal în plin sezon, se pare că bavarezii au rezolvat în cele din urmă această problemă, iar Neuer e chiar în pericol, având în vedere prestațiile cu care ne-a obișnuit cel ce urmează să îl înlocuiască în restul sezonului.

Bayern și-a acoperit postul de portar după accidentarea lui Neuer

Cum recuperarea lui Manuel Neuer va fi una de durată, existând chiar pericolul de a fi nevoit să se retragă din fotbal, conducerea lui Bayern Munchen a rezolvat un transfer solicitat de antrenorul Julian Naglesmann.
Cotat la 5 milioane de euro conform site-ului de specialitate Transfermarkt, Yann Sommer se pare că s-a înțeles cu echipa campioană en-titre și se va alătura în scurt timp echipei, după ce formația la care era legitimat a acceptat ultima ofertă venită de la Bayern.
Cu toate că inițial oameni din anturajul Borussiei Monchengladbach au anunțat că Yann Sommer nu este de vânzare, fiind piesă importantă în echipa lui Daniel Farke, se pare că echipa de pe locul 8 din Bundesliga a cedat în cele din urmă și s-a ales totuși cu o sumă de bani în schimbul elvețianului.
Sommer se află în ultimele 6 luni de contract cu Gladbach, astfel că din vară oricum s-ar fi despărțit de echipa sa, însă Bayern a insistat să îl cumpere de pe acum pe goalkeeper-ul naționalei Elveției, pentru a-l înlocui pe Neuer cel puțin până la finalul sezonului în curs.
Conform jurnalistului specializat în transferuri, Fabrizio Romano, cele două cluburi s-au înțeles pentru suma de 9,5 milioane de euro, dintre care 8 milioane parte fixă și 1,5 eventuale bonusuri. În următoarele ore ar trebui ca Sommer să efectueze vizita medicală alături de Bayern, iar contractul său cu formația bavareză s-ar întinde pe 2 ani și jumătate, până în iunie 2025.
Citește și:

Cifrele lui Yann Sommer în Bundesliga

Sosit în vara anului 2014 în Germania, fiind prima sa experiență în afara țării natale, după ce Borussia Monchengladbach a plătit către FC Basel suma de 9 milioane de euro, Yann Sommer s-a adaptat rapid la fotbalul german și a devenit unul dintre cei mai constanți portari din Bundesliga.
Deși are doar 1,83 metri înălțime, nu foarte mult pentru un portar, Sommer s-a făcut remarcat în repetate rânduri inclusiv în fața viitoarei sale echipe, grație paradelor sale senzaționale și a reflexelor care au fost apreciate inclusiv de unii mari foști portari.
Per total, pentru Gladbach, Sommer a bifat 335 de meciuri, între care în 90 a reușit să mențină poarta intactă, iar în restul de 245 de meciuri a încasat 459 de goluri. În prima ligă nemțească, goalkeeper-ul elvețian a apărat în 272 de partide, acumulând peste 24 de mii de minute de joc, timp în care a reușit 90 de clean sheet-uri și a primit 373 de goluri.
Astfel, după ce a apărat timp de aproape un deceniu poarta lui Gladbach, Sommer pleacă de la echipă pentru o sumă chiar mai mare decât cea cu care a fost transferat.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo