Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bayern Munchen îl va pierde gratis pe Corentin Tolisso, al 4-lea cel mai scump jucător din istoria clubului

Nicu Savin

Publicat 28/10/2021 la 15:25 GMT+3

Bayern Munchen dă foarte rar rateuri atunci când plătește sume consistente pe jucători, dar cazul lui Corentin Tolisso reprezintă o excepție. Francezul ajuns în 2017 pe Allianz Arena va pleac gratis de la campioana Germaniei în vara viitoare, mai multe echipe cu nume din Europa fiind interesate de serviciile sale.

v.l.: Kingsley Coman, Corentin Tolisso, Niklas Süle und Benjamin Pavard

Credit imagine: Imago

Bayern Munchen plătea în 2017 suma de 41,5 milioane de € pentru achiziționarea lui Corentin Tolisso, care devenea la vremea respectivă cel mai scump jucător din istoria clubului german. Ulterior, doar pentru Lucas Hernandez (80 de milioane), Leroy Sane (45 de milioane) și Dayot Upamecano (42,5 milioane) bavarezii au plătit sume mai mari.
Tolisso a avut un start bun la Bayern, jucând 40 de meciuri în sezonul 2017-2018, marcând 10 goluri și oferind 7 pase decisive. Mai apoi, francezul a fost scos ușor-ușor din primul 11, cuplul Goretzka-Kimmich fiind mereu preferat de managerii bavarezilor. Plecarea lui Thiago Alcantara în vara anului trecut părea că-i va oferi noi șanse lui Tolisso, dar forma scăzută a acestuia și accidentările dese nu i-au permis să se impună.
În acest an, Nagelsmann l-a luat după el la Bayern și pe Marcel Sabitzer, astfel că șansele lui Tolisso de a evolua constant sunt și mai mici. Mijlocașul a jucat numai în 6 partide în acest sezon, însumând în total doar 175 de minute, iar viitorul său este departe de Allianz Arena.
Citește și:

Bayern Munchen îl va pierde gratis pe Corentin Tolisso

Contractul lui Tolisso cu Bayern expiră în vara anului viitor și clubul s-a împăcat deja cu gândul că îl va pierde gratis, nefăcându-i vreo ofertă de prelungire. Ajuns la 27 de ani, francezul va avea ocazia de a-și relansa cariera la un alt club cu nume din Europa.
Conform as.com, PSG, Tottenham și Atletico Madrid sunt interesate de serviciile sale, iar Juventus și Inter iau și ele în calcul transferul său. În aceste condiții, în ianuarie va începe o adevărată licitație pentru semnătura francezului, faptul că ar putea fi luat gratis făcându-l un fotbalist foarte atractiv.
În ciuda faptului că a sa carieră este oarecum în impas, Tolisso a fost o prezență constantă la naționala Franței, alături de care a devenit campion mondial în 2018, jucând în 5 dintre cele 7 partide de la turneul final din Rusia. În total, mijlocașul a adunat 27 de selecții la naționala din Hexagon, marcând și 2 goluri. Ultimele apariții ale lui Tolisso în tricoul "cocoșilor" au fost la EURO 2020, când a jucat în toate cele 3 partide din grupă, dar a rămas pe bancă în duelul pierdut cu Elveția, în optimi.
Bayern Munchen l-a pierdut gratis și pe David Alaba, ajuns la Real Madrid înaintea acestui sezon, dar situația austriacului a fost diferită, deoarece clubul bavarez și-ar fi dorit să-l păstreze, însă acesta refuzat toate propunerile de prelungire a contractului. Campioana Germaniei s-ar putea trezi cu un nou caz de acest gen dacă nu va reuși să-i prelungească înțelegerea lui Niklas Sule, căruia îi expiră contractul în vara anului viitor.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport în etapa a 10-a din Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo