Lucas Hernandez (25 de ani) a fost condamnat de un tribunal din Madrid la un an de închisoare, ca urmare a unor încălcări ale legii de acum 4 ani, din vremea în care juca pentru Atletico Madrid.
Situația fundașului francez de la Bayern este una cât se poate de gravă, deoarece cazul său a fost închis și acesta va trebui să se prezinte în fața justiției spaniole pe data de 19 octombrie. El va putea sta în arestul poliției timp de maxim 10 zile, perioadă în care va avea dreptul de a-și alege penitenciarul unde ar urma să execute pedeapsa.
"Dl. Lucas François Bernard Hernández este chemat să se prezinte la Curtea Penală din Madrid pe 19 octombrie 2021, la ora 11:00, pentru a fi obligat personal să intre în închisoare voluntar în termen de zece zile, în centrul penitenciarului pe care l-a ales", notează as.com.
Fotbal
Japonezii care l-au învins pe Neuer joacă în Bundesliga! "Samuraii" au doar 6 victorii la Mondial
23/11/2022 LA 16:00
Citește și:
https://i.eurosport.com/2021/10/12/3235747.png

Lucas Hernandez, condamnat la închisoare cu executare

Lucas Hernandez a ajuns în această situație din cauza unor evenimente petrecute în 2017. Fundașul juca pe atunci la Atletico Madrid și a fost implicat într-un scandal public alături de soția sa, cei doi având o altercație serioasă în mijlocul unei străzi din Madrid.
Instanța din Madrid i-a condamnat pe cei doi la 31 de zile de muncă în folosul comunității pentru scandalul provocat, dar le-a impus și un ordin de restricție unuia față de celălalt pe o perioadă de 6 luni.
Cei doi s-au împăcat ulterior și au încălcat ordinul de restricție, plecând în luna de miere la scurt timp după nefericitul episod. La întoarcerea din vacanță, Hernandez a fost reținut de poliție și pus la dispoziția Curții de violență împotriva femeilor din Madrid, care ulterior l-a eliberat.
A urmat un proces, procurorii cerând un an de închisoare pentru fotbalist, dar nu pentru cearta în plină stradă cu soția sa, ci pentru ignorarea ordinului de restricție emis după acel incident. Avocații francezului au cerut schimbarea pedepsei cu serviciul în folosul comunității, dar recursul a fost respins, deoarece Hernandez nu efectuase nici cele 31 de zile de muncă în folosul comunității pe care le primise inițial.
Totuși, campionul mondial din 2018 mai are o șansă de a scăpa de închisoare, dar sunt șanse mari să petreacă măcar câteva zile în arest. Avocații săi au formulat un apel care este în curs de judecare. Dacă justiția nu se va pronunța până la data de 19 octombrie, Hernendez va fi obligat să se prezinte la poliție și să intre în arest, pânâ când judecătorii vor emite o hotărâre în privința apelului. În cazul în care apelul va fi respins, fracezul va trebuis să-și aleagă penitenciarul unde-și va ispăși pedeapsa de un an.
Conform sursei citate, Bayern Munchen nu a știut nimic despre acest caz, deși jucătorul fusese înștiințat încă depe data de 14 septembrie.
Bundesliga
Bayern se distanțează în fruntea clasamentului din Bundesliga! 8 meciuri fără eșec pentru bavarezi
12/11/2022 LA 19:27
Bundesliga
Bayern a dat recital cu Werder, dar un star s-a accidentat și riscă să rateze Campionatul Mondial
08/11/2022 LA 21:19