Titlul din acest an a fost al zecelea consecutiv obținut de bavarezi. Dintre formațiile din campionatele de top ale Europei, doar Juventus Torino cu 9 titluri consecutive în Serie A și Olympique Lyon cu titluri consecutive între 2001 și 2008 în Ligue 1 au reușit performanțe apropiate.

Bayern Munchen pare de neoprit și în sezonul viitor

Casele de pariuri sportive online au început pregătirile pentru sezonul următor. Cei de la 888sport au furat deja startul anunțând oferta antepost pentru Bundesliga 2022/2023. În opinia bookmakerilor agenției, este destul de improbabil ca hegemonia lui Bayern Munchen să fie întreruptă la finalul viitorului sezon, cota pentru un nou titlu pentru bavarezi fiind de doar 1.30, iar Dortmund și Leipzig, principalele contracandidate la trofeu au cota 10.00.
Fotbal
LIVEBLOG Mercato 2022 | Plecat de la Juventus, Chiellini și-a găsit o nouă echipă
23/05/2022 LA 09:58
https://i.eurosport.com/2022/05/23/3378223.png
Specialiștii în stabilirea cotelor nu au fost impresionați de dorința de plecare manifestată de Lewandovsky și de unele speculații legate de o reformare a lotului. Polonezul din atacul lui Bayern pare nemulțumit după ce a pierdut disputa pentru Balonul de Aur 2021, câștigat de Lionel Messi. El consideră că acest insucces a fost cauzat de expunerea pe plan mondial a campionatului Germaniei. Mai mult, au apărut disensiuni legate și de durata unui viitor contract, astfel că la finalul campionatului a anunțat că dorește să plece de pe Alianz Arena, deși mai are contract până în 2023.
Se pare că la bavarezi au apărut și unele probleme financiare care cauzează dificultăți legate de prelungirea contractelor unor jucători, cele mai importante fiind ale lui Neuer, Muller și Gnagry. Pe de altă parte, eliminarea timpurie din Champions League a lăsat urme grele. Oficialii bavarezi nu acceptă un nou sezon ratat în competiția regină a Europei și își propune niște ținte ambițioase: Sadio Mane de la Liverpool și Ousmane Dembele de la Barcelona.

Borussia Dortmund impresionează până la un punct

Trupa în galben-negru pare a fi singura echipă care poate opune rezistență tăvălugului Bayern Munchen. Avându-l vârf de lance pe norvegianul Haaland, băieții de pe Signal Iduna Park au reușit să pună presiune pe campioni în anumite momente ale întrecerii, dar, la final, au trebuit să se recunoscă învinși.
Casele de pariuri îi văd în continuare ca fiind adversarii cei mai incomozi pentru Bayern Munchen, dar cota 10.00 pe care o primesc la 888sport pentru câștigarea titlului în Bundesliga arată diferența de valoare dintre loturile celor două echipe.
https://i.eurosport.com/2022/05/23/3378225.png
Mulți se întreabă de ce nu a reușit Dormund să câștige titlul în acest timp. Una dintre explicații ar fi subțirimea lotului. Dacă Bayern și-a permis să înlocuiască titularii cu jucători apropiați sau egali ca valoare, atunci când a avut indisponibilități, Dortmund a apelat la soluții de criză. Totuși, la baza succeselor lui Bayern Munchen a stat și faptul că bavarezii s-au impus în 9 din ultimele 10 meciuri directe, ceea ce înseamnă că au plecat mai mereu cu 6 puncte avans, pe care adversarii nu au reușit să le recupereze.
Sezonul viitor se anunță unul și mai dificil pentru Dortmund, după ce Haaland a plecat la Manchester City, Marcel Schmelzer s-a retras, iar directorul sportiv Michael Zorc a părăsit corabia după 44 de ani. Deocamdată nu sunt anunțate sosiri pe Iduna Park, dar, așa cum ne-au obișnuit, oficialii din Dortmund reușesc să găsească perle în cele mai neașteptate locuri.

Leipzig stă la pândă pentru primul titlu în Bundesliga

La doar 14 ani de la înființare, RB Leipzig a strâns 7 sezoane în prima ligă germană, a terminat o dată pe poziția a doua și a jucat semifinale de Champions League în 2020. „Taurii” sunt pregătiți pentru a ataca titlul, iar la agenția de pariuri sportive online 888sport primesc cota 10.00.
https://i.eurosport.com/2022/05/23/3378227.png
În opinia multor specialiști, lotul lui Leipzig este mult mai omogen decât cel al lui Dortmund. Mai mult, cu o victorie în fața lui Freiburg în finala Cupei Germaniei, „taurii” și-ar asigura și un puternic impuls moral în abordarea viitoarei ediții a campionatului.
Lotul se pare că nu va suferi mari modificări, iar antrenorul Domenico Tedesco va avea la dispoziție un grup de jucători extraordinari, dintre care se remarcă Andre Silva (care a trecut peste o perioadă mai lungă de acomodare), Dominic Szoboszlai (recuperat total după o accidentare), Dani Olmo, Cristopher Nkunku și Emil Forsberg.
*Cotele din acest articol pot suferi modificări în orice moment.
Premier League
Chelsea pregătește primele "tunuri" în noua eră! Cei doi jucători doriți insistent de Thomas Tuchel
10/05/2022 LA 12:05
Fotbal
Schimbări importante în topul favoriților pentru Balonul de Aur 2022! Cine e noul lider al ierarhiei
26/04/2022 LA 07:07