Erling Haaland va pleca cel mai probabil de la Borussia Dortmund la finalul sezonului, iar norvegianul va lăsa un gol adânc în atacul formației de pe Signal Iduna Park. Șefii germanilor pregătesc deja viitoarea campanie de achiziții, iar Timo Werner este una dintre ținte.
Ajuns la Chelsea în 2020 pentru 60 de milioane de €, atacantul german de 25 de ani nu s-a adaptat deloc în Premier League și a devenit o eternă rezervă pe Stamford Bridge. În cele 76 de meciuri jucate pentru londonezi în toate competițiile, Werner a marcat doar 18 goluri, dintre care 6 în această stagiune.
În aceste condiții, Chelsea e gata să se despartă de atacant și așteaptă oferte pentru el. Borussia Dortmund este un club specializat în a relansa cariera unor fotbaliști, iar Werner ar fi marele pariu pentru sezonul viitor. Acesta a dat un randament excepțional la RB Leipzig, pentru care a marcat 95 de goluri în 195 de apariții între 2016 și 2020.
Fotbal
Top 15 fotbaliști ale căror cote de piață au scăzut cel mai mult de la începutul acestui sezon
20/04/2022 LA 06:52
Citește și:

Borussia Dortmund, interesată de Timo Werner

Revenirea în Bundesliga ar putea fi un nou început pentru Werner, dar un mare impediment în calea transferului la Dortmund va fi salariul său. Conform Daily Mail, Werner încasează la Chelsea un salariu mai mare decât orice jucător de la Dortmund. Germanul primește anual aproximativ 14 milioane de € la Chelsea, în timp ce liderul în topul salariilor de la Borussia este căpitanul Marco Reus, cu un venit stagional de 10 milioane de €.
Alături de Werner, Dortmund negociază intens și pentru Karim Adeyemi, atacantul care a explodat la RB Salzburg în acest sezon, marcând 18 goluri în 31 de apariții. Austriecii ar dori în jur de 35 de milioane de € pentru perla lor, dar Dortmund nu ar fi dispusă să ofere mai mult de 25 de milioane.
Pentru Timo Werner, o revenire în Bundesliga ar avea o miză dublă pe termen scurt. Pe lângă dorința de a redeveni atcantul din urmă cu doi, Werner vrea cu siguranță să joace la Mondialul din Qatar cu naționala Germaniei, dar în condițiile în care va continua pe această pantă descendentă la Chelsea e posibil să fie lăsat în afara lotului de Hansi Flick sau să nu fie o piesă de bază la turneul final. Până în prezent, Werner are 21 de goluri în 47 de meciuri pentru "Mannschaft".
Premier League
Chelsea, gata să-și asume o pierdere financiară pentru a scăpa de Werner! La ce club e dorit neamțul
30/03/2022 LA 11:18
Premier League
Mutu, "cea mai proastă afacere" a lui Abramovich la Chelsea! Cum arată topul transferurilor ratate
05/03/2022 LA 07:12