Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EXCLUSIV | Marcel Răducanu, ferm cu privire la șansele fotbaliștilor români de a se transfera în Bundesliga

Bianca Dumitru

Actualizat 06/12/2021 la 11:07 GMT+2

Cu ocazia derby-ului din Germania, Borussia Dortmund - Bayern Munchen, Marcel Răducanu a oferit un interviu pentru Eurosport, discutând și despre posibilitatea ca un jucător român să ajungă la vreo echipă din Bundesliga. Fostul fotbalist s-a arătat extrem de pesimist, punctând diferențele dintre fotbalul de la noi și cel din Germania.

Ianis Hagi, Nicolae Stanciu și Răzvan Marin (România)

Credit imagine: Getty Images

Sâmbătă, în Germania, s-a disputat meciul dintre Borussia Dortmund și Bayern Munchen, derby care a fost prefațat de către Marcel Răducanu. În cadrul interviului exclusiv oferit pentru Eurosport, fostul fotbalist a vorbit și despre situația jucătorilor români în acest moment.
Marcel Răducanu a analizat posibilitatea ca vreun fotbalist din țara noastră să ajungă să evolueze în Bundesliga, arătându-se pesimist cu privire la această idee. Bărbatul în vârstă de 67 de ani a spus că până și jucătorilor români care se află deja la echipe din străinătate le-ar fi greu în Germania, punctând diferențele dintre fotbalul de acolo și cel din țările în care joacă, de pildă, Nicolae Stanciu și Ianis Hagi.
"Oh, mamă, ce întrebare! Nu știu, cred că mai durează câțiva ani. Habar n-am! La întrebarea asta chiar m-am blocat pentru că nu avem pe nimeni, la ora asta nu are cine să joace în Bundesliga. Din România, nu are nimeni nicio șansă să ajungă aici, nici în liga a doua nu fac față jucătorii români. Nu vedeți că Nedelcu nu mai joacă la Dusseldorf meci de meci?
Vă dați seama ce e aici... E altceva, e altă lume. Păi, mă uit în campionatul din România, ce e acolo, e deranj mare. Mă pufnește râsul când mă uit la Liga 1 și la ce joacă ăștia în Anglia și în alte țări. Stau și mă întreb dacă nu e alt sport când văd ce joacă ăștia și ce se joacă dincolo... N-ai ce să aduci din România în Bundesliga.
Și dintre stranieri... unde joacă românii noștri? Credeți că germanii o să cumpere un jucător de la Rangers?! Sau cumpără unul dintre Anglia sau Spania, un jucător care costă câteva zeci de milioane, dar care are valoare mare.
Despre ce discutăm? Nu au ce să ia... Stanciu joacă la Slavia Praga, alții sunt prin Bulgaria sau Ungaria... Păi ce să ia? Unde să joace?! Îmi pare rău că spun asta, dar văd ce e acolo și văd și ce e aici și îmi dau seama că nu au nicio șansă să joace. Și în liga a doua ar avea probleme aici dacă ar fi să vină cineva.
Dacă nu era așa, nu ar fi fost demult aici? Și Ianis Hagi e un jucător bun, talentat, își folosește ambele picioare, are viziune, îi mai lipsesc niște chestii pe care le știe și el, le știe și tatăl lui, dar ar fi greu pentru el aici, nici nu cred că ar fi bine să ajungă în Bundesliga.
Cred că ar face față mai bine în Spania sau în Italia, în Germania se cere prea mult, e prea multă dinamică, se cere și joc fără minge, și defensiv, sunt multe lucruri pe care trebuie să le facă un jucător aici", a declarat Marcel Răducanu, în exclusivitate pentru Eurosport.
Citește și:

Cine e fotbalistul care l-a impresionat pe Marcel Răducanu

Înaintea derby-ului dintre Dortmund și Bayern, Marcel Răducanu a vorbit și despre fotbalistul din lotul lui Marco Rose ca l-a impresionat. Deși a spus că îi place și de Erling Haaland, Jude Bellingham este cel pe care îl consideră cu adevărat un fenomen.
"Bellingham, ăsta e un fotbalist adevărat! 18-19 ani, cât are. E un jucător! Joacă la liga lui, e un fenomen! La vârsta asta și la cum joacă, ce calități are, e pur și simplu un fenomen... Nu se poate, într-un timp așa scurt de la sosirea la Dortmund, cum joacă și ce dovedește de la meci la meci, e cel mai bun de pe teren, în opinia mea.
Dar e puțin, echipei îi mai trebuie și jucători cu experiență, mai ales în meciurile de genul celui cu Bayern. Echipa are nevoie de jucători care să facă diferența mai ales la mijlocul terenului, unde Bayern e foarte puternică. Îi are pe Muller, Gnabry, Musiala, care e și el un talent, Coman... Jucători care sunt peste ce are Borussia Dortmund la ora asta", a declarat Marcel Răducanu pentru Eurosport.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Program transmisiuni Premier League, etapa 15
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo