Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Joao Cancelo a explicat de ce a plecat de la Manchester City + Care a fost relația cu Pep Guardiola

Eurosport
DeEurosport

Publicat 31/01/2023 la 22:49 GMT+2

Pe 31 ianuarie se încheie perioada de mercato din iarnă în cele mai puternice campionate din Europa. Joao Cancelo a plecat de Manchester City la Bayern Munchen, campioana Germaniei, punând mâna pe unul dintre cei mai apreciați fundași laterali din fotbalul mondial, inițial sub formă de împrumut, cu opțiunea de cumpărare definitivă în vară.

Joao Cancelo of FC Bayern Muenchen at the official press conference on January 31, 2023 in Munich, Germany.

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
În ultima zi de mercato a perioadei de iarnă, Bayern Munchen l-a prezentat pe Joao Cancelo, fotbalist care vine sub formă de împrumut de la Manchester City.
Portughezul a ajuns în Bundesliga sub formă de împrumut până la finalul actualei ediții de campionat, însă acesta ar putea rămâne definitiv la campioana Germaniei, în schimbul a 70 de milioane de euro.
Om de bază în angrenajul celor de la Manchester City, Cancelo nu a mai fost inclus de Guardiola în echipă, în ultimele meciuri, fapt care i-a determinat pe mulți să afirme că este vorba despre o ruptură între acesta și tehnician.
La conferința de presă în care a fost prezentat la noul său club, lusitanul a negat cele vehiculate, însă a recunoscut că statutul de rezervă din ultima perioadă l-a determinat să ia o astfel de decizie.
"Nu am avut prea multe ocazii să joc în ultimele săptămâni, iar asta mi-a influențat decizia. Nu are nimic de-a face cu relația mea cu Pep Guardiola", a spus Cancelo, la conferința de presă în care a fost prezentat la noua sa echipă.
CITEȘTE ȘI:

Joao Cancelo a bătut palma cu Bayern Munchen

Cum Mazraoui, care este titularul de drept pe postul de fundaș dreapta, este accidentat, iar Benjamin Pavard are toate șansele să părăsească echipa în vară, zvonindu-se o posibilă destinație pe Camp Nou a francezului, antrenorul lui Bayern s-a văzut ușor descoperit pe acest post, dar și pe cel de fundaș stânga, unde doar Alphonso Davies este apt, pentru că și Lucas Hernandez se confruntă cu o accidentare.
Astfel, conducerea bavarezilor a intrat pe fir în vederea transferului lui Joao Cancelo, fotbalist care oricum nu traversa o perioadă foarte bună la Manchester City, cu toate că începutul sezonului fusese unul bun.
În ultima zi de mercato din ianuarie 2023, Cancelo a ajuns la o înțelegere cu Bayern Munchen, echipă la care vine sub formă de împrumut până în vară, atunci când ar urma să fie cumpărat definitiv.
În vară, dacă se va activa clauza de cumpărare, Cancelo va deveni al 2-lea cel mai scump jucător sosit vreodată la Bayern, după un alt fundaș, Lucas Hernandez, pentru care bavarezii au plătit 80 de milioane de euro către Atletico Madrid în vara anului 2019. De asemenea, podiumul celor mai costisitoare achiziții ar fi completat de un alt fotbalist cu profil defensiv, Matthijs de Ligt, suma de transfer a acestuia fiind de 67 de milioane de euro.

MOTIVUL RUPTURII DINTRE CANCELO ȘI MANCHESTER CITY

Sosit în vara anului 2019 pe Etihad după ce Manchester City a plătit 65 de milioane de euro către Juventus în schimbul său, Joao Cancelo a plecat din tabăra "cetățenilor".
Motivul despărțirii se pare că ar fi relația sa cu antrenorul Pep Guardiola, fotbalistul nemaisimțindu-se bine la club, cu toate că mai avea contract cu City până în vara anului 2027.
De când a revenit la echipă după pauza internațională în care a reprezentat echipa națională a Portugaliei la Cupa Mondială din Qatar, Joao Cancelo a fost titular în doar 3 din cele 10 partide disputate de Manchester City, iar doar de două ori a încheiat meciul pe teren.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo