Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Karim Adeyemi este înlocuitorul lui Erling Haaland la Borussia Dortmund! Anunțul nemților

Alex Masgras

Publicat 10/05/2022 la 19:40 GMT+3

Karim Adeyemi va juca la Borussia Dortmund începând cu sezonul viitor. Clubul german a anunțat transferul atacantului de 20 de ani la câteva zeci de minute după ce Manchester City a anunțat că a ajuns la un acord de principiu cu Dortmund pentru Erling Haaland.

Karim Adeyemi

Credit imagine: Getty Images

Karim Adeyemi este noul jucător al celor de la Borussia Dortmund. Atacantul de 20 de ani a semnat un contract pe 5 ani cu Dortmund, Borussia făcând oficial acest transfer la doar câteva zeci de minute după ce Manchester City a anunțat că a ajuns la un acord de principiu cu Borussia Dortmund pentru transferul lui Erling Haaland.
Potrivit lui Fabrizio Romano, Adeyemi a semnat încă de acum două zile contractul, iar Dortmund le va plăti celor de la RB Salzburg suma de 38 de milioane de euro plus bonusuri de performanță.
Karim Adeyemi a avut deja un mesaj pentru fanii Borussiei Dortmund: "Salutare fanilor Borussiei Dortmund, este oficial. Vin sezonul viitor pentru a juca fotbal și pentru a marca goluri", le-a transmis acesta fanilor noii sale echipe.
Citește și:

Karim Adeyemi, 23 de goluri în acest sezon pentru Salzburg

În acest sezon, Karim Adeyemi a jucat în 42 de partide pentru RB Salzburg, reușind să marcheze 23 de goluri și să ofere 8 pase de gol în toate competițiile.
În UEFA Champions League el a marcat de trei ori în faza grupelor, iar prestațiile sale bune au atras atenția mai multor cluburi importante din Europa. La fel ca Erling Haaland, Karim Adeyemi ajunge la Borussia Dortmund de la RB Salzburg.
Una dintre echipele interesate de Karim Adeyemi a fost Bayern Munchen, echipă la care germanul de 20 de ani a evoluat în perioada junioratului.
În preliminariile pentru Cupa Mondială din Qatar, Adeyemi a debutat la naționala Germaniei pentru care are până acum trei selecții. În cele trei partide, Adeyemi a reușit să marcheze un gol împotriva Armeniei și să ofere o pasă de gol în partida contra Macedoniei de Nord.
Programul Premier League - 10, 11, 12 mai 2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo