Manchester City și Borussia Dortmund au ajuns la un acord de principiu în ceea ce privește transferul lui Erling Haaland, potrivit clubului englez. Acesta urmează să devină jucătorul "cetățenilor" începând cu 1 iulie 2022, iar singurele detalii care au mai rămas de pus la punct sunt legate de înțelegerea dintre atacantul norvegian și clubul englez.
Știre inițială
Bundesliga
Borussia Dortmund i-a găsit înlocuitor lui Haller! Ce atacant cu experiență au adus nemții
ACUM O ORĂ
Erling Haaland a fost unul dintre cei mai curtați fotbaliști din lume în ultimul an și jumătate. Așa cum presa internațională anunța de zilele trecute, norvegianul a ales în cele din urmă să meargă la Manchester City, călcându-i astfel pe urme tatălui său, care a jucat la echipa engleză între 2000 și 2003.
City a dat astfel o super lovitură, Guardiola urmând să aibă de acum înainte un număr 9 clasic în echipă, probabil singurul post la care "cetățenii" au avut o sincopă, mai ales după ieșirea din formă și plecarea lui Aguero.
Campioana Angliei va plăti către Borussia Dortmund doar 75 de milioane de €, echivalentul clauzei de reziliere din contractul norvegianului. Acești bani reprezintă doar jumătate din valoarea de piață a fotbalistului, cotat la 150 de milioane de € de site-ul de specialitate tramsfermarkt.com. Totuși, costul total al operațiunii este unul mult mai mare pentru șefii de pe Etihad.
Citește și:

Erling Haaland va avea un salariu regesc la Manchester City

Haaland a efectuat deja vizita medicală la o clinică din Belgia și urmează să fie prezentat oficial în scurt timp. Atacantul care a marcat 85 de goluri în 88 de meciuri pentru Dortmund va semna un acord pe 5 ani, până în 2027.
Salariul lui Haaland va fi unul substanțial: 40 de milioane de € brut pe sezon. Acest lucru îl aduce Haaland în topul celor mai bine plătiți jucători din Premier League și chiar din lume. Haaland ar fi cerut inițial 50 de milioane de € pe an, dar în cele din urmă a acceptat un venit mai mic. Totuși, norvegianul ar putea ajunge la această sumă dacă își va îndeplini anumite obiective. Conform Marca, fotbalistul va avea incluse în contract bonusuri substanțiale legate de numărul de goluri marcate sau câștigarea de trofee, cu echipa sau individuale.
Pe lângă banii plătiți lui Dortmund și salariul jucătorului, City a băgat adânc mâna în buzunar pentru a satisface pretențiile financiare ale reprezentanților norvegianului. Astfel, tatăl său va primi 30 de milioane de €, iar agenția condusă până de curând de Mino Raiola, decedat săptămâna trecută, va încasa alte 50 de milioane de €. Asta înseamnă că suma oferită sub formă de comisioane o va depăși pe cea a transferului propriu zis.
Așa sunt distribuiți banii în cazul transferului lui Haaland la City:
  • 75 de milioane de € - suma de transfer
  • 80 de milioane de € - comisioane (30 de milioane către tatăl lui Haaland și 50 de milioane către agenția de impresariat)
  • 200 de milioane de € - salariul minim pentru jucător pe următorii 5 ani
Așadar, aducereea lui Haaland o va costa pe Manchester City minim 355 de milioane de €, sumă care ar putea crește în funcție de bonusurile pe care le va încasa jucătorul ca urmare a performanțelor sale la viitoarea formație.
Premier League
Guardiola, uimit de Haaland după debutul în Premier League! "Acum o săptămână nici nu se adaptase"
IERI LA 19:39
Premier League
Erling Haaland, încântat după debutul în Premier League: "E un moment important pentru mine"
IERI LA 18:43