Robert Lewandowski a câștigat tot ce se putea câștiga cu Bayern Munchen, iar în ultima vreme au apărut zvonuri că polonezul ar fi tentat de o altă aventură. Speculațiile au reapărut imediat după ce atacantul a pierdut Balonul de Aur în fața lui Lionel Messi, decizie mult contestată în toată lumea fotbalului.
Conform as.com, Lewandowski este decis să plece din Bavaria în vara viitoare, iar Real Madrid este marele său vis. Sursa citată notează că polonezul i-a transmis deja acest lucru impresarului său, celebrul Pini Zahavi, care a fost însărcinat să demareze procedurile pentru un eventual transfer.
Lewandowski este cu siguranță un jucător dorit de orice mare club al Europei, dar Real Madrid se află într-o poziție ingrată în acest sens. Kylian Mbappe va ajunge aproape sigur pe Bernabeu în vara viitoare, iar Florentino Perez visează și la transferul lui Haaland. În plus, Benzema traversează o formă fantastică și oficialii madrileni consideră că francezul ar mai putea ajuta echipa încă 2-3 ani. Oricum, Benzema nu va putea fi îndepărtat în condițiile în care este un adevărat motor al echipei, ori venirea lui Lewandowski pare improbabilă în acest context.
Fotbal
Lewandowski are șansa revanșei în fața lui Messi, la Gala FIFA Best! Mo Salah, al 3-lea finalist
07/01/2022 LA 17:26
Lewandowski are deja 33 de ani, iar tendința la Real Madrid este de a întineri echipa. Așadar, e aproape sigur că șefii de pe Bernabeu îl vor prefera pe Haaland dacă vor câștiga lupta pentru norvegian cu PSG sau marile forțe din Premier League.
Citește și:

Lewandowski a fost aproape de Real Madrid înainte să ajungă la Bayern

Lewandowski a ratat în prima parte a carierei șansa de a ajunge la Real Madrid. Pe vremea când juca la Borussia Dortmund, polonezul a marcat de 4 ori într-un meci cu Realul (semifinalele Champions League din 2013), iar acea evoluție l-a convins pe Florentino Perez să încerce să-l transfere.
De altfel, se pare că a și existat un acord între cele două părți, dar Lewandowski a ajuns în cele din urmă la Bayern Munchen, asta pentru că agentul său de la acea vreme, Cezary Kucharski, își dăduse acordul că-l va duce pe atacant pe Allianz Arena.
Lewandowski a acceptat situația, dar a renunțat ulterior la serviciile lui Kurchaski, începând să lucreze cu mult mai celebrul Pini Zahavi, unul dintre cei mai importanți impresari din fotbalul mondial. Relația acestuia cu Real Madrid este una excelentă, agentul perfectând mutarea lui Alaba pe Bernabeu în vara trecută.
În cazul în care Lewandowski va dori cu orice preț să plece de la Munchen, clubul nu se va putea opune. Polonezul mai are contract doar până în 2023, iar Bayern nu e PSG să-și permită să piardă gratis un jucător de o asemenea valoare și cu siguranță va accepta o ofertă în vara lui 2022.
Așadar, Real Madrid se vede pusă într-o postură mai puțin obișnuită, aceea de a putea aduce fără mari eforturi unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume. În același timp, madrilenii sunt conștienți că transferul lui Lewandowski ar duce la pierderea lui Haaland (cei doi nu sunt compatibili pentru a juca în aceeași echipă), astfel că semnarea cu polonezul s-ar lua în calcul numai în cazul în care norvegianul va alege alt drum.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/29/3262799.png
Fotbal
Nicolae Stanciu îl vede pe un român peste Messi: "Clar pe primul loc!"
30/12/2021 LA 15:55
Fotbal
Mbappe și Lewandowski spun "NU" unei Cupe Mondiale de fotbal din 2 în 2 ani: "E mult prea mult!"
27/12/2021 LA 16:34