France Football se confruntă cu probabil cel mai mare scandal legat de credibilitatea Balonului de Aur, după ce Messi a câştigat trofeul pentru a 7-a oară. Francezii nu sunt responsabili de decizia în sine, dar e limpede că sistemul de acordare al premiului trebuie schimbat. Pentru că s-a ajuns la o simplă cursă de popularitate şi notorieteate, în care contează prea puţin ce se realizează pe teren.
Cel puţin asta e impresia lăsată de presa germană, care e scandalizată că fotbalistul lui Bayern, Robert Lewandowski, nu a câştigat premiul, deşi a înscris peste 60 de goluri în 2021. În plus, polonezul a fost privat de câştigarea trofeului în 2020, când acesta nu s-a mai acordat din cauza pandemiei (anul trecut Lewa chiar nu avea rival). Se voia o reparaţie morală pentru ce s-a întâmplat anul trecut, dar cei 180 de jurnalişti au votat mai mult în funcţie de afinităţi decât în funcţie de realitatea din teren.
"Scandal, Lewandowski a fost tras pe sfoară", notează Bild, care mai punctează: "O asemenea alegere nu poate fi adevărată. De ce Messi din nou?".
Fotbal
Tuchel vrea să transfere la Chelsea un star de la Inter
ACUM 18 ORE
Toni Kroos, fost adversar al lui Messi în El Clasico, e şi el de partea fotbalistului polonez. Chiar dacă cei doi nu au apucat să fie coechipieri, germanul plecând de la Bayern la Real în 2014, anul în care Lewa a sosit în Bavaria, Kroos simte că s-a făcut o nedreptate.
"O decizie total nemeritată", a punctat mijlocaşul lui Real Madrid.
CITEŞTE ŞI:
SPANIOLII SE AMUZĂ DE CE S-A ÎNÂMPLAT ASEARĂ CU MBAPPE. "GARDA PRETORIANĂ" ANTI REAL MADRID

Critici în serie pentru desemnarea lui Messi drept "Balon de Aur 2021"

Fostul mare jucător al lui Bayern, Lothar Matthaus, câștigător de Balon de Aur acum 31 de ani, e convins la rândul său că rezultatul trebuia să fie cu totul altul.
"Sincer, nu mai înțeleg nimic. Cu tot respectul pentru Messi și pentru ceilalți mari jucători nominalizați, niciunul nu merita Balonul de Aur mai mult decât Lewandoswki", a spus Matthaus pentru Sky Germania.
Oliver Kahn, legendarul portar al lui Bayern, în prezent CEO-ul clubului, consideră la rândul său că Balonul de Aur trebuia să ajungă pe Allianz Arena.
Lewa s-a mulțumit doar cu premiul acordat celui mai bun atacant al anului, însă dezamăgirea provocată de rezultatele voturilor nu îi va afecta prestația din teren, e convins fostul mare goalkeeper.
"Lewandowski ar fi meritat atât Balonul de Aur, cât și trofeul destinat celui mai bun atacant. Joacă la un nivel incredibil de ani de zile. Felicitări lui Messi", a spus fostul mare portar, pentru ca apoi, întrebat dacă această decizie îl va afecta pe teren pe polonezul din atacul bavarezilor, să spună: "Lewa va continua să fie candidat la Balonul de Aur și în următorii ani. Chiar și fără acest trofeu, el a ajuns în Olimpul marilor jucători cu mult timp în urmă".
Nu în ultimul rând, Casillas, un alt rival al lui Messi din El Clasico, a tras un semnal de alarmă asupra faptului că Balonul de Aur nu mai are credibilitate, după ce argentinianul a câştigat mult râvnitul trofeu a 7-a oară, după o jumătate de an cenuşiu.
"Îmi este din ce în ce mai greu să cred în aceste trofee din fotbal. Pentru mine, Messi este unul dintre cei mai buni 5 jucători din istoria fotbalului, dar trebuie să știm să catalogăm cine este cel mai bun într-un an specific. Nu este atât de greu! Alții fac această alegere dificilă!", a postat Casillas pe contul său de Twitter.
Clasamentul pentru "Balonul de Aur 2021"
1. Lionel Messi (Argentina/FC Barcelona/PSG)
2. Robert Lewandowski (Polonia/Bayern Munchen)
3. Jorginho (Italia/Chelsea)
4. Karim Benzema (Franţa/Real Madrid)
5. Ngolo Kante (Franţa/Chelsea)
6. Cristiano Ronaldo (Portugalia/Juventus/Manchester United)
7. Mohamed Salah (Egipt/Liverpool)
8. Kevin De Bruyne (Belgia/Manchester City)
9. Kylian Mbappe (Franţa/Paris SG)
10. Gianluigi Donnarumma (Italia/Milan AC/Paris SG)
îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/29/3262799.png
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
ACUM 18 ORE
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
ACUM 20 ORE