Erling Haaland ar fi putut fi protagonistul unuia dintre cele mai importante transferuri în 2021, când pe urmele sale au fost, printre altele, Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Liverpool și Bayern Munchen. Plecarea lui de la Dortmund nu s-a realizat, dar cel mai probabil norvegianul va fi curtat începând de anul viitor, când intră în vigoare o clauză contractuală care le-ar permite cluburilor să plătească mai puțin pentru semnătura lui.
Oficialii Borussiei nu vor să renunțe la fotbalistul care mai are contract până în 2024 și se gândesc în această perioadă la modalitățile în care l-ar putea convinge să rămână la echipă. Potrivit publicației Bild, șefii de la Dortmund au de gând să-i dubleze salariul lui Haaland, urmând a-l transforma astfel în cel mai bine plătit jucător al echipei.
Dacă va accepta propunerea echipei sale, norvegianul în vârstă de 21 de ani va încasa 16 milioane de euro pe an, sumă care este cu 4 milioane de euro mai mare decât cea pe care o încasează anual căpitanul Borussiei Dortmund, Marco Reus.
Bundesliga
Reacția celor de la Borussia Dortmund după ce Haaland s-a plâns de presiunea pusă asupra lui
17/01/2022 LA 13:13
"Care sunt șansele ca Dortmund să-l convingă pe Haaland cu acest salariu senzațional? Situația e complet deschisă", au scris cei de la Bild, care au anunțat că oficialii echipei de pe Signal Iduna Park vor să-i faciliteze lui Haaland și semnarea unui contract cu sponsorul tehnic al clubului, Puma, pe baza căruia fotbalistul ar urma să primească alte milioane de euro.
Citește și:

DOAR 4 CLUBURI SUNT ÎN CURSA PENTRU TRANSFERUL LUI HAALAND

Agentul lui Haaland a vorbit în urmă cu aproximativ două săptămâni, pentru publicația Sport1, despre viitorul atacantului de 21 de ani. Mino Raiola a spus că știe deja care sunt cele 4 echipe aflate în cursa pentru semnătura fotbalistului de 21 de ani:
"Dacă va face următorul pas, Bayern, Real Madrid, Barcelona şi Manchester City sunt cluburile mari la care poate ajunge. Se va face, poate în vara următoare, poate peste doi ani. Este o şansă mare ca el să plece în această vară", a declarat Raiola.
Erling Haaland, transferat de Borussia Dortmund în ianuarie 2020 de la Salzburg pentru doar 20 de milioane de euro, este cotat acum de site-ul transfermarkt.com la 150 de milioane de euro. Potrivit presei din Anglia, Manchester City va fi primul club care va încerca să bifeze transferul lui Haaland vara viitoare.
Cei de la The Times au anunțat că norvegianul în vârstă de 21 de ani este principala țintă de pe piața de mercato pentru oficialii campioanei din Premier League, care vor demara negocierile cu agentul lui Haaland, Mino Raiola, în ianuarie. Impresarul și-ar dori să obțină un salariu de 50 de milioane de euro pentru Haaland. Unul dintre atuurile pe care City le are în fața celorlalte cluburi care sunt interesate de semnătura lui Haaland este faptul că tatăl tânărului fotbalist a evoluat în perioada 2000-2003 la Manchester.
Liga
Real Madrid, all in pentru Haaland și Mbappe! Suma uriașă pregătită pentru cele două transferuri
17/01/2022 LA 09:03
Bundesliga
Ruptură totală între Haaland și Borussia Dortmund. Norvegianul vrea să plece chiar în această iarnă
15/01/2022 LA 07:49