Erling Haaland nu vrea să mai rămână la Borussia Dortmund, reacționând dur după meciul cu Freiburg, în care a înscris două goluri.
"Borussia Dortmund a pus o presiune uriașă asupra mea pentru a rezolva situația. Eu vreau doar să joc fotbal. Asta înseamnă că vom lua o decizie cât mai repede. Nu am vorbit până acum despre asta pentru că respect acest club și pe fanii din Dortmund", a declarat fotbalistul, luându-i prin surprindere pe șefii Borussiei.
Directorul sportiv al clubului, Sebastian Kehl, a declarat că nu înțelege reacția lui Haaland, precizând că în ultima vreme nu au mai existat discuții despre viitorul său.
Premier League
Haaland a declanșat nebunia pe piața sponsorizărilor! Suma amețitoare cu care e ademenit norvegianul
15/05/2022 LA 11:22
"Nu este nimic nou, nu există discuții în privința lui Haaland. Am fost surprins să aud declarațiile lui Erling. Voi vorbi cu el și îl voi întreba de ce a acordat un astfel de interviu după o victorie cu 5-1. Nu s-a pus nicio presiune asupra lui.
Trebuie să știm pe ce jucători ne vom baza pentru sezonul viitor, însă nu există niciun ultimatum. Nu depindem financiar de ceea ce vom obține în schimbul lui Haaland. Vrem ca el să continue, dar pentru asta trebuie să câștigăm trofee", a spus Kehl, citat de Marca.
În plus, Michael Zorc a punctat că declarațiile fotbalistului l-au luat prin surprindere, clubul nepunând în niciun fel presiune asupra atacantului, și a adăugat că o discuție trebuie să aibă loc.
"Declarațiile lui Erling ne-au surprins un pic. În prezent, nu există niciun termen limită pentru ca el să ne dea un răspuns și nu a avut loc nicio discuție. Dar faptul că noi vrem și trebuie să purtăm o discuție despre viitorul său la un moment dat este limpede, de înțeles și de bun simț la nivel profesional", a declarat Zorc pentru publicația Kicker.
UNDE SE VA TRANSFERA ERLING HAALAND ÎN 2022?
Citește și:

Real Madrid, all in pentru Haaland și Mbappe

Deși jurnaliștii de la Mundo Deportivo au anunțat în weekend că Real Madrid nu a început nicio discuție pentru aducerea lui Haaland și nici nu are de gând să o facă, cei de la Marca au dezvăluit că 'galacticii' au un alt plan. Conform spaniolilor, oficialii de pe Santiago Bernabeu ar pregăti un pachet financiar de aproape 350 de milioane de euro pentru a-i transfera în vara acestui an și pe Kylian Mbappe, și pe Erling Haaland.
Despre interesul celor de la Real Madrid pentru cei doi fotbaliști s-a vorbit mult în ultimul an, mutările putând avea loc la finalul acestui sezon. Șefii clubului blanco speră să ajungă la un acord cu starurile de la PSG și Borussia Dortmund în cel mai scurt timp, pentru a evita ca alte cluburi importante din Europa să-și manifeste interesul pentru vreunul dintre ei.
Pentru asta, reprezentanții 'galacticilor' au creat pachetul care să acopere atât salariile jucătorilor, cât și sumele de transfer și comisioanele agenților. Mbappe ar urma să ajungă la Real Madrid din postura de jucător liber de contract, el fiind acum în ultimele 6 luni ale înțelegerii cu PSG, în timp ce pentru Haaland, madrilenii ar trebui să achite 75 de milioane de euro, sumă prevăzută drept clauză de reziliere în contractul fotbalistului cu Borussia Dortmund, clauză ce se va activa în acest an.
Rămâne, însă, de văzut ce se va întâmpla cu transferul norvegianului, informațiile apărute în ultimele săptămâni în presa din Spania fiind contradictorii.
Premier League
Haaland costa doar 60.000 de £, dar un club din Premier League l-a refuzat dintr-un motiv uluitor
15/05/2022 LA 09:50
Bundesliga
Haaland și-a luat rămas bun de la fanii Borussiei! Mesajul postat după ultimul meci la Dortmund
14/05/2022 LA 17:04