Erling Haaland ar fi putut fi protagonistul unuia dintre cele mai importante transferuri în 2021, când pe urmele sale au fost, printre altele, Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Liverpool și Bayern Munchen. Plecarea lui de la Dortmund nu s-a realizat, dar cel mai probabil norvegianul va fi curtat începând de anul viitor, când intră în vigoare o clauză contractuală care le-ar permite cluburilor să plătească mai puțin pentru semnătura lui.
Jurnaliștii germani au anunțat la începutul acestei săptămâni că șefii Borussiei au un plan pentru a-l convinge pe Haaland să mai rămână cel puțin un an la echipă. Potrivit Sky Germany, oficialii lui Dortmund vor să-i dubleze salariul fotbalistului, care ar urma să încaseze anual peste 16 milioane de euro.
În plus, nemții și-ar dori și să amâne intrarea în vigoare a clauzei de reziliere până în vara anului 2023, suma pe care cluburile ar trebui să o plătească pentru atacantul norvegian urmând să fie aceeași, 75 de milioane de euro.
Premier League
Manchester City, ofertă oficială pentru Erling Haaland: "Împrumut pe timpul Cupei Mondiale!"
14/11/2022 LA 18:42
Conform sursei citate, Haaland nu ar spune 'nu' unei oferte de acest gen, el simțindu-se bine la Dortmund, acolo unde este considerat un model în vestiar, fiind apreciat de coechipierii săi. De altfel, recent, Mats Hummels a dezvăluit cum încearcă să-l convingă pe norvegianul de 21 de ani să continue la echipă.
"Iarba nu este întotdeauna mai verde în altă parte. În fotbal chiar trebuie să fii conștient de asta. Contează mult dacă ai un mediu bun, dacă te simți bine cu ceilalți și dacă poți avea mult succes. Trebuie să știi să apreciezi asta, nu se întâmplă la toate cluburile", a spus Hummels.

Spaniolii au anunțat transferul lui Haaland în Premier League

Unul dintre cluburile despre interesul cărora s-a vorbit cel mai mult este Real Madrid, iar recent, în direct la o emisiune de la El Chiringuito, jurnalistul Eduardo Inda a dat asigurări că Haaland va ajunge în vară pe Santiago Bernabeu.
Cu toate astea, jurnalistul Josep Pedrerol a infirmat această informație, spunând că madrilenii îl au ca principală țintă pe Mbappe și că norvegianul are o altă destinație, urmând a ajunge în Premier League: "Real Madrid presupune că Haaland va juca în Anglia anul viitor și au exclus din vedere transferul lui", a spus Pedrerol.
În Anglia, starul Borussiei Dortmund este dorit, printre altele, la Chelsea și Manchester City, iar unul dintre atuurile pe care echipa lui Pep Guardiola le are în fața celorlalte cluburi care sunt interesate de semnătura lui Haaland este faptul că tatăl tânărului fotbalist a evoluat în perioada 2000-2003 la Manchester.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/23/3259001.jpg
Fotbal
Guardiola avertizează în privința stării lui Haaland. "Nu este încă perfect, dar se simte mai bine"
08/11/2022 LA 15:06
Bundesliga
Barcelona, super-înlocuitor pentru Lewandowski! Atacantul de 17 ani are un sezon de vis
06/11/2022 LA 10:40