Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Borussia Dortmund, 5 atuuri importante care îi pot aduce titlul în Bundesliga, în dauna lui Bayern Munchen

Dani Morar

Actualizat 28/04/2023 la 16:13 GMT+3

Borussia Dortmund este lider în Bundesliga cu 5 etape înainte de final și poate cuceri primul titlu în fața lui Bayern Munchen după 11 ani. Galben-negrii joacă azi împotriva lui Bochum, iar nemții au găsit 5 plusuri importante care pot aduce titlul la Bellingham și compania.

Borussia Dortmund

Credit imagine: Getty Images

Borussia Dortmund are un punct peste Bayern munchen, cu 5 etape înainte de finalul campionatului, iar galben-negrii sunt îndreptățiți să spere la un nou titlu, primul după o secetă de 11 ani.
Bellingham și compania se vor deplasa azi pe terenul celor de la VFL Bochum, într-o partidă în care Dortmund ar trebui să se impună, teoretic, fără mari probleme. Site-ul oficial al Bundesligii a făcut o analiză asupra finalului de campionat și a găsit 5 atuuri mari ale echipei, care îi pot aduce marele trofeu.
1. Totul depinde de Borussia Dortmund
Borussia este lider, chiar dacă a pierdut meciul direct cu Bayern Munchen. Astfel, echipa depinde doar de ea în drumul spre titlu, iar 5 victorii pe linie îi vor asigura acest lucru din punct de vedere matematic. Nici Bayern nu a strălucit sub comanda lui tuchel, astfel că nu este exclus ca aceștia să se mai încurce în etapele rămase de disputat.
2. Forma de moment
Dacă ne raportăm la forma de moment, Dortmund stă mult mai bine decât Bayern Munchen pe parcursul anului 2023. Galben-negrii au început perfect anul, obținând 12 victorii consecutive, dintre care 8 în campionat, seria fiind oprită de Chelsea, în Champions League. Englezii i-au și eliminat pe nemți, dar aceștia și-au continuat forma bună în campionat, acolo unde nu au fost învinși decât de Bayern Munchen, scor 4-2.

Borussia Dortmund – Bayern Munchen, duel încins pentru titlu în Bundesliga

3. Programul favorabil
Borussia Dortmund are un program mult mai ușor, comparativ cu cel al rivalei. Echipa lui Terzic întâlnește 3 echipe din jumătatea a doua a clasamentului și încă două din prima jumătate, dar din afara locurilor europene (Wolfsburg și Mainz). De cealaltă parte, Bayern va avea parte de un duel de foc împotriva lui RB Leipzig, urmând ca în ultima etapă să joace derby-ul cu FC Koln.
Program Borussia Dortmund:
  • Bochum – Dortmund
  • Dortmund – Wolfsburg
  • Dortmund - Mondhengladbach
  • Augsburg – Dortmund
  • Dortmund – Mainz
Program Bayern Munchen:
  • Bayern – Hertha
  • Werder Bremen – Bayern
  • Bayern – Schalke
  • Bayern – RB Leipzig
  • Koln – Bayern
4. Mix de experiență și energia dată de tineri
Dortmund a avut întotdeauna ceva special atunci când a venit vorba despre tinerele talente. Acest lucru este valabil și în actualul sezon, 5 jucători U21 făcând furori pe Signal Iduna Park. Jude Bellingham, Gio Reyna, Karim Adeyemi, Youssoufa Moukoko și Jamie Bynoe-Gittens au avut evoluții extrem de apreciate, fie că au fost folosiți ca titulari sau au venit de pe bancă. De asemenea, experiența unor jucători precum Marco Reus, Mats Hummels, Julian Brandt, Raphael Guerreiro sau Emre Can se îmbină perfect cu prospețimea puștilor Borussiei.
5. Edin Terzic: Klopp, varianta 2.0
Comparațiile între Edin Terzic și Jurgen Klopp au fost inevitabile. Antrenorul lui Liverpool este ultimul care a adus titlul pentru Dortmund, iar fanii îl văd pe croat ca o variantă îmbunătățită a acestuia. Terzic și-a început cariera în antrenorat chiar în staff-ul cu care Klopp cucerea două titluri în Germania, iar croatul a declarat că este extrem de recunoscător.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo