Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Încă nu a fost demis de Bayern, dar şi-a găsit deja echipă! Super-oferta primită de Tuchel

Cristian Mihală

Publicat 16/02/2024 la 14:30 GMT+2

Thomas Tuchel nu a fost încă demis de Bayern, dar şansele ca tehnicianul german să mai fie la cârma clubului bavarez din vară încolo sunt 0, conducerea căutându-i înlocuitor. Antrenorul de 50 de ani e la mare căutare, iar West Ham îl curtează deja, anunţă presa engleză.

Bayern-Trainer Thomas Tuchel

Credit imagine: Getty Images

Bayern este pe doi în Bundesliga, la 5 puncte de Leverkusen, și a pierdut pentru prima oară după 11 ani prima manșă a optimilor Champions League. Tuchel a pierdut vestiarul și jucătorii îi cer "capul", însă e foarte probabil să nu asistăm la schimbarea lui acum, ci doar în vară.
Oficialii de pe Allianz Arena studiază variantele de înlocuire a fostului antrenor de la Chelsea, iar acum opțiunea principală e reprezentată de Xabi Alonso. În măsura în care oficialii bavarezilor nu vor reuși să îl convingă pe Xabi Alonso să preia echipa din vară, există și alte variante. Marele pariu al conducerii a fost Zidane, însă francezul evită să dea un răspuns, din cauza faptului că nu cunoaște germana. Hansi Flick e o altă opțiune, deși nu s-a renunțat total nici la ideea de a-l convinge pe Jurgen Klopp să nu își ia un an sabatic și să o preia pe Bayern din vara acestui an, imediat după despărțirea de Liverpool.
Indiferent de cine va veni în locul lui Tuchel la Bayern, tehnicianul german nu va rămâne mult timp fără angajament. Câştigarea Ligii Campionilor, cu Chelsea, încă atârnă greu în CV-ul său, iar tehnicianul e dorit de West Ham, care deja l-a contactat, conform presei engleze.

Tuchel, dorit în locul lui Moyes, la West Ham

"Ciocănarii" sunt într-o situaţie teribilă, nereuşind să bată pe nimeni de 6 etape. Ambiţiile europene au fost deja uitate, londonezii fiind acum abia pe 8, la 5 puncte de locul 6, ocupat de United.
David Moyes a primit credit până acum, însă înfrângerea din ultima etapă, 0-6 pe teren propriu cu Arsenal, i-a făcut pe oficialii lui West Ham să înţeleagă că managerul scoţian nu e antrenorul potrivit pentru echipă.
Tuchel e marele pariu al "ciocănarilor", dincolo de un salariu motivant acestuia promiţându-i-se şi un buget generos de transferuri, pe care să îl folosească pentru întărirea echipei şi pentru atacarea poziţiilor fruntaşe din Premier League, de sezonul viitor.
Tuchel a antrenat-o pe Chelsea în perioada 2021-2022 şi a reuşit câştigarea a 3 trofee pe Stamford Bridge: Liga Campionilor, Supercupa Europei şi Mondialul Cluburilor. El a jucat două finale de FA Cup la cârma "albaştrilor", pe care i-a dus şi în ultimul act din Cupa Ligii (înfrângere la Liverpool).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo