Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Leipzig și Bayern, egal în primul meci din Bundesliga din 2023! Bavarezii au ajuns la 50 de goluri

Alex Masgras

Publicat 20/01/2023 la 23:39 GMT+2

Leipzig și Bayern s-au întâlnit în primul meci din Bundesliga din 2023, încheiat la egalitate, scor 1-1.

Eric Maxim Choupo-Moting of Bayern Muenchen and Konrad Laimer of RB Leipzig battle for the ball during the Bundesliga match between RB Leipzig and FC Bayern München.

Credit imagine: Getty Images

Bundesliga, campionatul care a avut cea mai lungă pauză după Cupa Mondială din Qatar, s-a reluat vineri seară, cu partida dintre Leipzig și Bayern Munchen. După primele 90 de minute disputate în campionatul german în 2023, cele două echipe au încheiat la egalitate, scor 1-1.
Prima mare ocazie a partidei a venit în minutul 9. Serge Gnabry a șutat de pe partea stângă, iar mingea a fost deviată de Gvardiol, dar balonul s-a izbit de bară, iar scorul a rămas 0-0.
Prima intervenție a lui Sommer în poarta lui Bayern Munchen a venit în minutul 23. La capătul unui contraatac, Forsberg a șutat de la marginea careului, dar pe direcția șutului se afla portarul elvețian.
În minutul 30, Goretzka a trimis balonul în poartă, dar reușita sa a fost anulată de VAR din cauza unei poziții de offside.
Patru minute mai târziu, Leipzig a avut o șansă foarte bună pe contraatac, dar Silva s-a pierdut cu firea în careu, iar acesta a fost deposedat de Upamecano.
Choupo-Moting a deschis în cele din urmă scorul în minutul 37. Atacantul bavarezilor a înscris din centrarea superbă a lui Gnabry. Reușita lui Choupo-Moting a reprezentat golul cu numărul 50 înscris de Bayern în acest sezon, în doar 16 partide. În sezonul 1976/77, tot Bayern Munchen reușea să ajungă la 50 de goluri în numai 15 partide.
Citește și:

Leipzig și Bayern Munchen au încheiat la egalitate primul meci din 2023 din Bundesliga

Jucătorii lui Leipzig au ieșit de la vestiare hotărâți să restabilească egalitatea. În minutul 52, acest lucru se întâmpla, atunci când Marcel Halstenberg trimitea balonul în poarta lui Sommer.
Leipzig a încercat să profite de momentul foarte bun și să preia conducerea. Șutul lui Olmo din minutul 55, deviat de De Light, a fost parat de Sommer. Câteva minute mai târziu, Szboszlai a încercat să îi paseze lui Schlanger, care era nemarcat la marginea careului, dar pasa nu a fost bună.
În minutul 66, Upamecano a avut o intervenție întârziată și l-a doborât pe Szoboszlai. Faza a fost analizată de VAR pentru un posibil cartonaș roșu, dar s-a stabilit în urma analizei video că francezul nu se afla în poziție de ultim apărător.
În cele din urmă, partida dintre Leipzig și Bayern s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. Echipa lui Julian Nagelsmann, care se află pe primul loc în Bundesliga, a ajuns la 35 de puncte, în timp ce Leipzig rămâne pentru moment pe locul 3, cu 29 de puncte.
Etapa următoare, Bayern va primi vizita celor de la Koln, în timp ce Leipzig va merge pe terenul ultimei clasate, Schalke.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo