Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Juventus, depunctată cu 15 puncte în Serie A! Fosta conducere a fost și ea suspendată

Nicu Savin

Actualizat 20/01/2023 la 22:57 GMT+2

Juventus a fost penalizată cu 15 puncte în Serie A din cauza scandalului în care este implicat clubul din Torino pentru fraudă contabilă. De asemenea, Curtea Federală de Apel a dictat suspendări drastice și pentru foștii conducători de la Juventus.

Massimiliano Allegri, Juventus, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

UPDATE | Procurorul FIGC a decis ca Juventus să fie penalizată cu 15 puncte din cauza acuzațiilor din dosarul Plusvalenza. Clubul din Torino poate ataca această decizie.
Pe lângă cele 15 puncte, s-a decis suspendarea lui Fabio Paratici pentru doi ani și jumătate. Andrea Agnelli și Maurizio Arrivabene au fost suspendați pentru doi ani, Paul Nedved pentru opt luni, în timp ce Federico Cherubini a primit o suspendare de un an și patru luni.
În urma acestei depunctări, Juventus coboară de pe locul 3 până pe locul 11 în Serie A, ajungând la 22 de puncte. Șansele pentru a mai prinde un loc de cupe europene sunt extrem de mici, în condițiile în care Atalanta, echipa de pe locul 6, loc care duce în preliminariile Conference League, are 36 de puncte.
Știre inițială
Juventus ar putea avea mult de suferit din cauza metodelor de operare a fostei conduceri. În urmă cu mai bine de un an, la sfârșitul lunii noiembrie 2021, Parchetul din Torino a anunțat deschiderea unei anchete împotriva lui Juventus pentru posibilă fraudă contabilă.
Ancheta s-a finalizat curând, iar clubul torinez este la mâna instanței. Conform Eurosport.it, procurorul Giuseppe Chine, care a condus ancheta, a cerut 9 puncte de penalizare pentru torinezi în actuala stagiune. În plus, autoritățile cer suspendări drastice pentru oamenii din fosta conducere a "Bătrânei Doamne".
Pedepsele cerute de procuratură pentru Juventus
  • 9 puncte de penalizare pentru echipă
  • 16 luni de suspendare pentru Andrea Agnelli, fostul președinte
  • 20 de luni și 10 zile de suspendare pentru Fabio Paratici, fost director sportiv
  • 12 luni de suspendare pentru Pavel Nedved și ceilalți directori de departamente de la club

Juventus riscă să piardă 9 puncte în clasamentul din Serie A

De asemenea, s-au cerut amenzi pentru celelalte cluburi la care s-au descoperit nereguli și suspendarea unora dintre conducătorilor acestora: 195.000 de euro pentru Sampdoria, 42.000 de euro pentru Empoli, 320 de mii de euro pentru Genoa, 338.000 de euro pentru Parma, 90.000 de euro pentru Pisa, 125.000 de euro pentru Pescara, 23.000 de euro pentru Pro Vercelli și 8.000 de euro pentru Novara.
Dacă justiția va da curs cererilor făcute de procurori, Juventus va avea șanse mici să mai prindă un loc de Champions League în sezonul viitor. Momentam, echipa lui Allegri se află pe locul 3 în Serie A, cu 37 de puncte. O penalizare de 9 puncte ar arunca echipa torineză pe poziția a 8-a, dar cu siguranță va afecta jucătorii și din punct de vedere moral.
Pe lângă problemele de pe plan inter, Juventus ar putea avea de suferit și la nivel european. UEFA va ancheta separat gruparea torineză, iar o sancțiune dictată de justiția din Italia ar putea fi dublată de una a forului european.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo