Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Leverkusen are "9 vieți". S-a salvat încă o dată de la înfrângere, în prelungiri: egal cu Dortmund în 90+8

Cristian Mihală

Actualizat 21/04/2024 la 21:21 GMT+3

Minunea Leverkusen continuă. Formaţia lui Xabi Alonso a ajuns la a 45-a partidă la rând fără înfrângere, după ce a egalat în derbyul cu Borussia Dortmund, scor 1-1, în minutul 90+8. Încă o dată "farmaciştii" au salvat in-extremis o confruntare ce părea pierdută.

Josip Stanisic of Bayer Leverkusen celebrates scoring his team's first goal during the Bundesliga match between Borussia Dortmund and Bayer 04 Leverkusen.

Credit imagine: Getty Images

Cu titlul istoric deja acontat de etapa trecută (primul din istorie) şi cu calificarea în semifinalele Europa League în buzunar, mulţi se aşteaptau ca băieţii lui Leverkusen să aibă o partidă foarte grea azi, contra lui Dortmund, în deplasare.
Calificată în semifinale UCL, formaţia lui Terzic a jucat de la egal la egal cu campioana şi părea că va câştiga partida după ce în minutul 81 golgheterul Fullkrung a înscris din pasa lui Sabitzer, austriac care venea după două partide uriaşe fărcute în tricoul lui Bayern.
Doar că Leverkusen are "9 vieţi" şi îşi continuă parcursul fără eşec din acest sezon, graţie unui gol venit în minutul 90+8. Stanisic a smuls un egal, după pasa celui mai bun jucător al "farmaciştilor", Wirtz, iar campioana a ajuns la 45 de meciuri la rând fără eşec.

Leverkusen, specialista finalurilor de meci

Este pentru a 8-a oară în ultimele luni când Leverkusen se salvează pe final de meci, în 3 dintre partide reuşind chiar să revină în prelungiri de la deficit pe tabela de marcaj şi să învingă.
Presiunea pentru Leverkusen de a rămâne neîvinsă e mare, mai cu seamă că jucătorii lui Xabi Alonso nu mai sunt atât de concentraţi, odată titlul în Bundesliga acontat.
"Nu este ușor să rămânem focusaţi, pentru că suntem deja campioni, dar avem o provocare: visăm să rămânem neînvinși. Fiecare meci ne ajută în drumul nostru, în îndeplinirea acestui pariu nebun", a spus la finalul meciului cu Dortmund Granit Xhaka, metronomul de la centrul terenului.
Dacă egalul e extrem de important pentru Leverkusen în perspectiva terminării stagiunii fără vreun eşec, Dortmund pierde teren în duelul pentru locul 4, cu Leipzig, care are două puncte avans. Din fericire, locul 5 din Germania va duce şi el în sezonul viitor de UCL, astfel că formaţia lui Terzic se poate concentra pe semifinala cu PSG, din UCL.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo