Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lovitură de teatru la Bayern: bavarezii, aproape să bată palma cu Arne Slot

Cristian Mihală

Actualizat 04/03/2024 la 14:24 GMT+2

Bayern este în discuții cu Arne Slot, manager care are în CV doar două echipe - Alkmaar și Feynoord -, pentru înlocuirea lui Thomas Tuchel. Bavarezii par că s-au resemnat cu gândul că Zinedine Zidane și Xabi Alonso nu pot fi aduși în vară.

Arne Slot (r.)

Credit imagine: Getty Images

Gigantul bavarez a confirmat deja că Thomas Tuchel va pleca de la echipă la finalul sezonului, presa germană speculând că acesta ar putea fi demis încă din această săptămână, dacă Kane&Co nu vor trece de Lazio, în optimile Champions League.
Șefii lui Bayern au tatonat mai multe variante pentru înlocuirea germanului, dar misiunea e una dificilă, deși pe piață există mulți antrenori mari liberi de contract, în frunte cu Hansi Flick, Mourinho sau Conte. Niciunul nu a fost o variantă pentru conducerea bavarezilor, care s-au concentrat pe negocieri cu doi antrenori, în ultimele săptămâni.
Zidane a fost primul mare pariu al nemților, dar franzeul rămâne fidel crezului său de a antrena exclusiv în campionate unde cunoaște limba (Ligue 1, Serie A sau La Liga).
În paralel, s-a încercat contactarea lui Xabi Alonso, fost jucător la Bayern, care face minuni la cârma lui Leverkusen, pe care o conduce spre un titlu istoric. Fostul mare mijlocaș va merge însă la Liverpool, aproape sigur, "cormoranii" oferindu-i un contract pe 3 sezoane și promisiunea unui proiect extrem de ambițios. Xabi Alonso a ales Premier League nu doar ca urmare a faptului că are ocazia să antreneze un club istoric din cel mai puternic campionat al lumi, dar și din respect pentru Leverkusen și fanii actualei echipe. Să îi părăsească pe "farmaciști" după un titlu istoric pentru a semna cu o rivală ar fi fost un gest lipsit de eleganță.

Arne Slot, în atenția lui Bayern

Ca atare, oficialii lui Bayern au tatonat alte variante în ultima perioadă, și par să se fi decis asupra unui nume neașteptat: Arne Slot, tehnicianul lui Feynoord. Acesta a obținut un titlu istoric în Olanda sezonul trecut, în fața lui PSV și Ajax, după ce în prealabil o condusese pe formația din Rotterdam spre finala Conference League (înfrângere în finală cu Roma lui Mourinho).
Numit antrenorul anului în Olanda în 2022 și 2023, tehnicianul lui Feynoord este recunoscut pentru faptul că este adeptul unui fotbal ofensiv, plăcut ochiului, care se potrivește perfect cu filosofia lui Bayern. În plus pune presiune pe adversari foarte rapid, fiind un discipol al lui Klopp din acest punct de vedere.
Slot și-a început meseria de antrenor la tineretul lui Zwolle, în 2013, pentru ca apoi să fie numit secund la Cambuur. În 2017, el a devenit secundul lui John van den Brom la Alkmaar, rămânând principal al echipei după ce acesta a fost demis, în 2019. Aceasta a fost marea șansă a carierei pentru tehnician, care a stat în coasta lui Ajax înainte ca sezonul să fie anulat din cauza coronavirus (AZ, era pe primul loc, la egalitate cu "lăncierii", când pandemia a oprit competiția, care nu s-a mai reluat).
Cu o medie de 2,11 puncte/meci la Alkmaar, cea mai mare din istoria grupării sub un tehnician, Arne Slot a devenit imediat atractiv pentru echipele mari din Olanda, astfel că în decembrie 2020 semna cu echipa din Rotterdam un contract valabil pe două sezoane, cu opțiunea de prelungire pentru încă unul.
În primăvara și în vara anului trecut, Daniel Levy a discutat în mai multe rânduri cu el despre posibila preluare a lui Tottenham, dar în cele din urmă discuțiile nu s-au materializat, iar la Londra a ajuns Ange Postecoglou. Simțind că tot mai multe echipe mari îl doresc, conducerea grupării din Rotterdam i-a mărit salariu și l-a convins să își pună semnătura pe o nouă înțelegere, valabilă până în 2026, dar vara acestui an ar putea să îi aducă o șansă istorică în carieră.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo