Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Luis Suarez s-ar putea transfera în premieră în Bundesliga! A fost propus la Borussia Dortmund

Bianca Dumitru

Actualizat 20/07/2022 la 15:13 GMT+3

Luis Suarez este în căutarea unei noi aventuri, după ce s-a despărțit la începutul acestei luni de Atletico Madrid. Potrivit presei internaționale, uruguayanul a fost propus la Borussia Dortmund, care a rămas recent fără Sebastien Haller, diagnosticat cu cancer testicular.

Luis Suárez (Uruguay)

Credit imagine: Getty Images

Luis Suarez a rămas liber de contract la începutul lunii iulie, după două sezoane petrecute în tricoul lui Atletico Madrid. Echipa de pe Wanda Metropolitano nu a vrut să-i prelungească înțelegerea, iar uruguayanul se vede acum nevoit să-și găsească o nouă echipă.
Deși nu duce lipsă de oferte, atacantul de 35 de ani nu a ajuns încă la un acord cu niciuna dintre pretendentele sale. În această săptămână, numele lui Luis Suarez a fost legat de o altă echipă importantă din Europa.
Potrivit jurnaliștilor Sky Sports, uruguayanul a fost propus recent la Borussia Dortmund, club care a anunțat că nu se va putea baza pentru o perioadă nedeterminată de timp pe serviciile lui Sebastien Haller.
Atacantul ivorian, care a fost transferat de nemți de la Ajax pentru a-l înlocui pe Erling Haaland, a acuzat o stare de rău după antrenamentul de luni dimineață și, după investigații, a fost diagnosticat cu cancer testicular.
Oficialii Borussiei Dortmund ar putea alege acum să semneze cu Luis Suarez, această variantă fiind potrivită în condițiile în care transferul s-ar face gratuit.
Dacă va ajunge în echipa lui Edin Terzic, uruguayanul ar fi la prima sa experiență în Bundesliga, până acum el evoluând la Nacional, Groningen, Ajax, Liverpool, Barcelona și Atletico Madrid.
Citește și:

LUIS SUAREZ, DORIT LA SEVILLA, AJAX ȘI ASTON VILLA

Luis Suarez a avut în această vară oferte din mai multe țări. Jurnaliștii din Italia și Spania au anunțat că Ajax, fosta echipă a lui Suarez, s-a interesat de fostul atacant al lui Atletico, dar și câteva echipe din Brazilia sunt pe urmele sale.
De asemenea, Inter este o echipă care ar fi fost interesată de serviciile uruguayanului, care, potrivit cotidianului madrilen AS, ar fi luat legătura cu oficialii de la Beșiktaș și Fenerbahce, pentru a afla proiectele celor două mari cluburi din Istanbul, dar și posibilele oferte financiare pe care acesta sunt dispuse să le facă pentru a-și asigura serviciile atacantului.
Spaniolii de la Marca au mai scris și despre posibilitatea ca Luis Suarez să rămână în La Liga, idee care este pe placul atacantului. Sevilla, dar și alte echipe cu pretenții mai scăzute din prima ligă spaniolă, ar fi fost atente la situația lui Suarez de la Madrid.
Uruguayanul a fost dorit și în Premier League. Steven Gerrard l-a vrut la Aston Villa pe fotbalistul cu care a fost coechipier la Liverpool în perioada 2011-2014. Englezii au fost cu ochii pe Suarez dinainte de încheierea sezonului 2021/22 și au sperat să-i obțină semnătura, bazându-se pe relația bună pe care Gerrard o are cu fostul său coleg de pe Anfield, dar mutarea nu s-a realizat.
În sezonul 2020/21, când Atletico Madrid a cucerit titlul în La Liga, Luis Suarez a contribuit cu 21 de goluri, fiind unul dintre cei mai importanți oameni din echipa lui Diego Simeone. În stagiunea precedentă, Suarez a marcat 9 goluri și a oferit două pase de gol.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo