Sadio Mane a dezvăluit că a cerut să plece de la Liverpool în urmă cu un an, el fiind convins că are nevoie de o nouă provocare. Atacantul senegalez, care s-a alăturat clubului de la Southampton în 2016, a părăsit Anfield în această vară pentru Bayern Munchen, după o aventură remarcabilă de șase ani la clubul lui Jurgen Klopp.
Mane a fost influent în această perioadă, cele 120 de goluri ale sale în 269 de apariții fiind esențiale pentru ca Liverpool să câștige aproape toate trofeele care puteau fi câștigate în timpul perioadei sale la club. Vorbind pentru BBC Sport Africa, Mane a declarat că viața sa a fost întotdeauna o provocare și, ca atare, este o persoană care se provoacă în permanență.
CITEȘTE ȘI:
Fotbal
Cum arată topul celor mai scumpe transferuri realizate deja în această vară
24/06/2022 LA 14:52

Sadio Mane, de neînduplecat la Liverpool! Senegalezul a cerut transferul încă din 2021

"Anul trecut am luat decizia de a pleca pentru că am nevoie de o nouă provocare în viața mea", a spus Mane. "Pentru mine a fost momentul potrivit. Am vorbit cu antrenorul [Jurgen Klopp] în urmă cu un an și i-am vorbit despre dorința mea de a pleca. Dacă îmi vedeți povestea, am venit dintr-un oraș mic - viața mea a fost mereu o provocare, așa că vreau să mă provoc tot timpul", a mai spus Mane.
În timpul celor șase ani petrecuți la Liverpool, Mane, care a fost încoronat săptămâna aceasta pentru a doua oară "cel mai bun jucător al Africii", a câștigat Liga Campionilor, Premier League, Cupa FA și Liga, precum și o serie de alte distincții individuale. În ceea ce privește perioada de la Liverpool, senegalezul a descris-o ca fiind o perioadă "minunată" din viața sa, dar că a simțit că a sosit momentul potrivit pentru a pleca.
"Am petrecut opt ani în Premier League și, bineînțeles, am petrecut șase ani minunați cu Liverpool și pot spune că am câștigat aproape tot ce se putea câștiga. Nu a fost o decizie ușoară, dar în viață trebuie uneori să iei decizii și până acum cred că este cea mai bună decizie pe care am luat-o în cariera mea. Sunt astăzi la unul dintre cele mai bune cluburi din lume și sunt foarte, foarte fericit să fiu la Bayern Munchen și foarte entuziasmat să încep acest sezon", a mai spus Mane.
Bundesliga
Liverpool a acceptat oferta lui Bayern! Cât vor plăti bavarezii pentru transferul lui Sadio Mane
17/06/2022 LA 10:16
Bundesliga
Bild anunță că Mane va fi deturnat din drumul spre Bayern! Oferta care nu poate fi refuzată
01/06/2022 LA 09:28