Sebastian Haller a fost cumpărat de Borussia Dortmund de la Ajax pentru 31 de milioane de €, ivorianul fiind considerat înlocuitorul lui Erling Haaland, căruia Manchester City i-a plătit clauza de reziliere. Din păcate, o veste teribilă a venit în cursul zilei de luni de la clubul german, care a anunțat că atacantul suferă de cancer testicular.
Haller a acuzat probleme medicale la antrenamente și după investigații amănunțite i s-a descoperit o tumoare canceroasă. Astfel, jucătorul de 28 de ani a părăsit cantonamentul echipei pentru a începe un tratament specific acestei boli.
Citește și:
Bundesliga
Borussia Dortmund i-a găsit înlocuitor lui Haller! Ce atacant cu experiență au adus nemții
08/08/2022 LA 20:34

Sebastian Haller, mesaj emoționant după ce s-a anunțat că suferă de cancer

Toată lumea fotbalului și-a arătat susținerea pentru Haller, care a avut o primă reacție pe acest subiect. Atacantul s-a arătat încrezător că va reveni mai puternic după această încercare și le-a mulțumit tuturor celor care i-au trimis mesaje de încurajare, subliniind că este copleșit de sprijinul pe care îl simte.
"Vreau să vă mulțumesc din nou din suflet pentru toate mesajele pe care mi le-ați trimis. Am fost foarte emoționat să văd aceste reacții frumoase și chiar simt că nu merit atât de mult.Eu și familia mea vă mulțumim. Acum mă voi concentra pe recuperarea mea pentru a reveni mai puternic. Știu că, datorită vouă, acest capitol va fi doar un test pe drumul nostru. Ne revedem curând pe teren pentru a sărbători alte victorii", a scris Haller pe contul personal de Twitter.
Sebastian Haller s-a născut în Franța și a jucat la toate reprezentativele de juniori și tineret ale "Cocoșului Galic". La naționala U21, Haller a jucat 20 de meciuri și a marcat 13 goluri, dar convocarea la naționala mare nu a venit, iar atacantul a decis să joace pentru Coasta de Fildeș la nivel de seniori, mama sa fiind originară din țara africană. Până în prezent, Haller are 15 meciuri și 4 goluri pentru "elefanți".
La nivel de club, Haller s-a format la Academia celor de la Auxerre, iar apoi a trecut pe la FC Utrecht înainte de a ajunge la Eintracht Frankfurt, în 2017. După doar doi ani la gruparea din Bundesliga, West Ham United a plătit pentru el 50 de milioane de €, ivorianul devenind astfel cel mai scump jucător din istoria "ciocănarilor". Haller nu s-a adaptat rigorilor din Premier League și în ianuarie 2021 a fost cedat la Ajax, în schimbul a 22,5 milioane de €.
În tricoul "lăncierilor", Haller a avut cel mai bun sezon al carierei, reușind 34 de goluri și 9 assist-uri în 43 de partide jucate în toate competițiile. 11 dintre goluri au fost marcate în Champions League, atacantul atingând mai multe borne istorice.
Aflat la primul său sezon în cea mai importantă competiție intercluburi, Haller a înscris în fiecare meci din faza grupelor (10 goluri în 6 meciuri), record pe care doar Cristiano Ronaldo îl mai bifase (2017-2018).
Bundesliga
Luis Suarez s-ar putea transfera în premieră în Bundesliga! A fost propus la Borussia Dortmund
20/07/2022 LA 12:12
Bundesliga
Diagnostic dur primit de Haller, după ce s-a simțit rău la antrenamente! Anunțul Borussiei Dortmund
19/07/2022 LA 06:24