Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tuchel a bătut palma cu Bayern și a stabilit deja primul transfer! Super-mutarea făcută de bavarezi

Cristian Mihală

Actualizat 24/03/2023 la 09:32 GMT+2

Thomas Tuchel a stabilit deja primul transfer pe care Bayern îl va efectua, în vară. La negocierile cu șefii bavarezilor, tehnicianul a adus în discuție aducerea lui Mason Mount, iar conducerea de pe Allianz Arena i-a oferit asigurări că se va face tot posibilul pentru ca mutarea să se realizeze.

Thomas Tuchel celebrates the first goal during the UEFA Champions League final football match between Manchester City and Chelsea at the Dragao stadium in Porto on May 29, 2021.

Credit imagine: Getty Images

Viitorul lui Mount la Chelsea pare pecetluit, deoarece există un decalaj semnificativ între suma cerută de jucător și cea oferită de club pentru o nouă înțelegere. Se crede că internaționalul Angliei vrea să-și tripleze salariul de 80.000 de lire sterline pe săptămână, ceea ce l-ar pune în linie cu celelalte staruri, dar și cu nou-veniții din această iarnă.
Mount mai are 18 luni de contract cu Chelsea, dar pretențiile sale financiare îi forțează pe "albaștri" să ia o decizie în această vară. Asta pentru că din iarnă, dacă nu semnează prelungirea, mijlocașul își poate pune semnătura pe un contract cu o altă grupare, din postura de jucător intrat în ultimele 6 luni de contract.
Thomas Tuchel a fost convins aseară să accepte postul de antrenor al lui Bayern, el urmând a-l înlocui pe Julian Nagelsmann, care va fi demis azi. Fostul tehnician al lui Chelsea a negociat de mai multe zile cu cei din conduerea lui Bayern și aceștia au fost extrem de deschiși la toate condițiile puse. Gruparea de pe Allianz Arena îl voia pe Tuchel din 2018, înainte ca acesta să aleagă PSG, și, cum știau că dacă nu se mișcă repede îl pot rata din nou (se vorbea despre interesul lui Real Madrid și Tottenham pentru german), au fost de acord cu majoritatea condițiilor venirii lui la Bayern.
S-a discutat inclusiv de campania de achiziții din vară, când Tuchel va dori să îl achiziționeze pe Mason Mount, de la fostul său club. Englezul a devenit unul dintre preferații tehnicianului, care îl vede acum omul capabil să îi ia locul lui Thomas Muller în ofensiva bavarezilor. Conducerea lui Bayern a promis că va face toate eforturile pentru ca mutarea să capete contur, dar realizarea ei nu va fi ușoară.

Liverpool și Bayern, pe urmele lui Mason Mount

Liverpool nu doar că a monitorizat îndeaproape situația lui Mount, dar presa engleză a susținut că s-a ajuns deja la un acord de principiu cu reprezentanții jucătorului privind salariul pe care îl va avea pe Anfield. Jurgen Klopp și-ar întări semnificativ mijlocul cu venirea lui Mount, dar acest lucru nu pare să îi deranjeze prea mult pe oficialii lui Chelsea. Clubul va avea în curând probleme cu fair-playul financiar, astfel că, pentru o sumă considerabilă, Mount va fi lăsat să plece, fie și la o rivală.
Din informațiile prezentate în presa din Vest, Chelsea ar dori aproximativ 70-75 de milioane de euro în schimbul mijlocașului, dar oficialii lui Bayern și Liverpool trag speranța că s-ar putea ajunge la un numitor comun pentru o sumă mai mică, având în vedere situația contractuală a lui Mount. Rămâne de văzut ce va alege jucătorul, deși relația cu Tuchel pare a fi o garanție că Bayern e în pole-position pentru obținerea semnăturii jucătorului.
Mount a jucat de 190 de ori pentru Chelsea de când a venit de la academia clubului, marcând 33 de goluri. El a făcut parte din echipa câștigătoare a Ligii Campionilor în 2021 și a jucat pentru Anglia în două turnee finale majore. Mount a fost desemnat jucătorul anului la Chelsea, în ultimele două sezoane.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo