Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bayern Munchen, recital total cu Mainz. Harry Kane, primul din istorie care reușește așa ceva în Bundesliga

Andrei Nicolae

Publicat 09/03/2024 la 18:39 GMT+2

Bayern Munchen a obținut o victorie răsunătoare în fața lui Mainz într-un meci contând pentru etapa cu numărul 25 din Bundesliga, scor 8-1. Bavarezii s-au apropiat provizoriu la șapte puncte de Bayer Leverkusen, într-un meci în care Harry Kane a scris istorie pentru fotbalul german.

MUNICH, GERMANY - MARCH 09: Leon Goretzka of Bayern Munich celebrates scoring his team's second goal with teammates Harry Kane and Raphael Guerreiro during the Bundesliga match between FC Bayern München and 1. FSV Mainz 05 at Allianz Arena on March 09, 20

Credit imagine: Getty Images

Meciul de pe Allianz Arena a fost început perfect de echipa lui Tuchel, care a deschis scorul prin atacantul englez încă din minutul 13. Kane a fost găsit perfect de Musiala și a îndeplinit o formalitate în fața porții goale.
Bayern și-a dublat avantajul șapte minute mai târziu prin Leon Goretzka, care a profitat de o lovitură liberă executată rapid de echipa sa și a surprins apărarea lui Mainz. Penultima clasată a dat impresia că va reintra în meci în minutul 31, când Nadiem Amiri l-a învins pe Manuel Neuer cu un șut superb din afara careului.
Scorul final al primei reprize a fost stabilit însă de Harry Kane, care a făcut dubla în minutul al șaptelea al prelungirilor, după ce a fost găsit în fața porții de Leon Goretzka. Astfel, bavarezii au intrat la vestiare cu un avans de două goluri, pe care și l-au mărit imediat după revenirea pe teren.
Citește și:

Bayern, victorie imensă în fața lui Mainz. Kane a intrat în istoria fotbalului german

În minutul 47, Thomas Muller a îndeplinit o formalitate, după ce a fost găsit perfect de Jamal Musiala. 14 minute mai târziu, tânărul jucător al lui Bayern a trecut în rolul de marcator și a înscris pentru 5-1, după ce a fost găsit excelent din bandă de Kane.
În minutul 66, Serge Gnabry și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, după ce a finalizat cu o execuție a la Zlatan Ibrahimovic, cu călcâiul. În minutul 71, Harry Kane a realizat hat-trick-ul și a intrat în istoria fotbalului din Bundesliga, devenind primul jucător care reușește patru hat-trick-uri în sezonul său de debut în Germania.
De asemenea, englezul a devenit doar al doilea jucător care a ajuns la borna de 30 de goluri înscrise la sezonul său de debut în Bundesliga. Singurul care a mai reușit așa ceva a fost Uwe Seeler, în stagiunea 1963/64. Scorul final nu a fost însă stabilit de Kane, deoarece Goretzka a închis tabela în minutul 90+2, scor final 8-1 pentru Bayern.
Astfel, elevii lui Tuchel se apropie momentan la șapte puncte de Bayer Leverkusen, care are însă un meci în minus, păstrând șanse matematice la titlu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo