Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bayern s-a înțeles cu înlocuitorul lui Tuchel! Selecționerul Austriei i-ar putea prelua pe bavarezi după EURO 2024

Dani Morar

Actualizat 22/04/2024 la 19:30 GMT+3

Bayern Munchen se află în căutarea unui antrenor, după ce Thomas Tuchel a anunțat că va pleca la finalul sezonului. Deși se părea că Zinedine Zidane va ajunge în Bundesliga, se pare că cea mai titrată echipă din Bundesliga va merge pe mâna unui antrenor neam, în prezent selecționer.

Nagelsmann Rangnick

Credit imagine: Imago

Bayern Munchen poate încheia un sezon fără trofee. Elevii lui Thomas Tuchel au ratat campioantul și au fost eliminați și din Cupa Germaniei, astfel că singurele șanse de câștigare a unui trofeu pentru bavarezi vin în Liga Campionilor. Acolo vor da peste Real Madrid, în semifinalele competiției, și pare greu de sperat la un loc în finală.
În urma sezonului sub așteptări, Thomas Tuchel a anunțat că va pleca de pe Allianz Arena. Zinedine Zidane e favoritul șefilor nemți, însă se pare că înțelegerea cu francezul ar fi picat.
Favoritul numărul 1 pentru postul de antrenor la Bayern a devenit Ralf Rangnick. Neamțul este selecționerul Austriei în prezent și ar urma să îi preia pe bavarezi după Campionatul European din Germania, anunță mai multe surse, printre care și Sky Germania.
Tehnicianul neamț, care în prezent este selecționerul Austriei, a fost "ochit" de Bayern, care va dori să își spele reputația după acest sezon care pare compromis. Înainte de a veni pe banca Austriei, alături de care s-a calificat la Euro 2024, Ranginck a fost interimar la Manchester United timp de jumătate de an, dar nu a confirmat pe Old Trafford.
Totuși, în perioada în care a antrenat în Germania, Rangnick a ajutat-o pe RB Leipzig să promoveze în primul eșalon și să încheie de două ori în Top 4. Astfel, experiența sa cu Bundesliga o poate ajuta pe Bayern în cântărirea deciziei ei cu privire la noul antrenor.
Citește și:

Nagelsmann și-a prelungit contractul cu naționala Germaniei și nu o va antrena pe Bayern

În contextul în care Zidane, a doua variantă pentru șefii lui Bayern, nu a avut un răspuns pozitiv la discuțiile preliminarii privind venirea în Bavaria din vară, Julian Nagelsmann, care a fost dat afară de gigantul german anul trecut, părea favorit să revină la club. Doar că selecționerul "Mannschaftului" a sistat orice negociere, anunțând că va continua în rolul de tehnician al Germaniei și după Euro.
"Aceasta este o decizie a inimii", a spus Nagelsmann în anunțul făcut prin intermediul unui comunicat de presă al naționalei Germaniei. "Este o mare onoare să pot pregăti echipa națională și să lucrez cu cei mai buni jucători din țară. Cu pasiunea și foamea noastră de succes, avem șansa de a inspira o țară întreagă", a mai spus tânărul tehnician.
Nagelsmann a semnat un nou angajament cu Federația germană, care îl va ține pe banca naționalei până după Mondialul din 2026. Ca atare, deși se vehicula că Jurgen Klopp e pariul DBF pentru CM de peste 2 ani, se pare că numirea antrenorului lui Liverpool (care își va lua un an sabatic după acest sezon) va trebui să mai aștepte. 
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo