Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bayern trece de Wolfsburg și Kane încheie anul cu 52 de goluri! Leverkusen, lider la final de 2023

Dani Morar

Actualizat 20/12/2023 la 23:29 GMT+2

Bayern Munchen s-a impus cu 2-1 pe terenul lui Wolfsburg și încheie anul la 4 puncte în spatele lui Leverkusen, dar cu un meci în minus. Formația antrenată de Xabi Alonso a câștigat ultimul meci din 2023, 4-0 cu Bochum.

VfL Wolfsburg - FC Bayern

Credit imagine: Getty Images

Bayern Munchen a câștigat în deplasarea de la Wolfsburg, scor 2-1, și ține aproape de liderul Bayer Leverkusen. Băieții lui Xabi Alonso au încheiat un an senzațional, fără înfrângere în acest sezon, fiind lideri în Bundesliga.
Prima mare ocazie le-a aparținut campionilor Germaniei, după 9 minute. Harry Kane s-a demarcat perfect și a avut spațiu pentru a șuta, dar a tras pe mijlocul porții adverse, permițându-i lui Casteels să intervină.
Tot bavarezii au fost mai periculoși și au ratat o nouă șansă bună de a marca, în minutul 28. Raphael Guerreiro a trimis puțin pe lângă, din interiorul careului mic.
Deschiderea de scor a venit după alte 5 minute. Thomas Muller a centrat de pe partea stângă și l-a găsit pe Jamal Musiala, cel care a înscris cu o lovitură de cap în dreapta porții.
La 20 de ani și 297 de zile, Musiala este cel mai tânăr jucător al lui Bayern care ajunge la 100 de apariții în Bundesliga, depășindu-i pe Kai Havertz, Timo Werner sau Julian Draxler.
Bayern Munchen și-a dublat avantajul în minutul 43. Harry Kane a prins un șut senzațional de la peste 20 de metri, care a aterizat aproape de vinclul porții apărate de Koen Casteels.
Englezul a ajuns la 52 de goluri în 2023, depășindu-i pe Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappe sau Erling Haaland, care au 50 de reușite.
Chiar și așa, oaspeții nu au intrat cu 2-0 la pauză. Wolfsburg a redus din diferență în prelungirile primei reprize, grație reușitei semnate de Maximilian Arnold. Joajim Maehle a fost omul cu assistul. Scorul a rămas neschimbat până la final, astfel că Bayern s-a impus cu 2-1.
Leverkusen și-a continuat parcursul aproape perfect de sub comanda lui Xabi Alonso și termină 2023 neînvinsă în acest sezon. Aceștia s-au impus cu 4-0 în fața lui Bochum și au un bilanț de 13 victorii și 3 remize în Bundesliga, conducând clasamentul, cu 4 puncte peste Bayern, care are un meci mai puțin. Leverkusen este prima echipă din istoria Germaniei care încheie primele 25 de meciuri din sezon neînvinsă.
Citește și:

Bundesliga – rezultatele zilei

  • Union Berlin – FC Koln 2-0
  • Frankfurt – Monhengladbach 1-1
  • Heidenheim – Freiburg 3-2
  • Leverkusen – Bochum 4-0
  • Stuttgart – Augsburg 3-0
  • Wolfsburg – Bayern 1-2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo