Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Guardiola anticipa progresul lui Xabi Alonso! Incredbil ce spunea în 2017, după retragerea jucătorului

Dani Morar

Publicat 24/02/2024 la 17:19 GMT+2

Xabi Alonso este senzațional. La doar al doilea sezon pe banca celor de la Bayer Leverkusen, tehnicianul a depășit recordul de meciuri consecutive fără înfrângere în Bundesliga. Interesant este faptul că Pep Guardiola anticipa progresul jucătorului retras în 2017 și vorbea la superlativ despre el încă de atunci.

Xabi Alonso and Pep Guardiola

Credit imagine: Le Buzz

Xabi Alonso a stabilit un nou record de partide consecutive fără înfrângere în Bundesliga (34), după victoria cu 2-1 a lui Bayer Leverkusen în fața lui Mainz. Dorit de Bayern Munchen și Liverpool, care vor rămâne fără antrenor la finalul sezonului, Alonso a avut un progres senzațional de când s-a lăsat de fotbal, în 2017. Pep Guardiola l-a avut atât ca adversar, cât și ca elev pe fostul mijlocaș, iar în 2017 după ce acesta a pus ghetele în cui a declarat ceva incredibil.
"Am fost rivali, foarte mari rivali pe vremea când el era la Real Madrid. După asta, am fost atât de norocos să îl am la Bayern Munchen. Este un om minunat, asta o arată ceea ce spun oamenii și antrenorii despre el. Unul dintre cei mai buni mijlocași pe care i-am văzut în viața mea.
Va reveni ca antrenor. Pariez pe asta, când va dori va deveni un manager și va fi unul bun. Înțelege jocul și este curios să îl înțeleagă. Știa cu câteva săptămâni înainte ce trebuie să facem pentru a câștiga un anumit meci. Era deja curios să știe.
Iubesc să lucrez cu acest gen de oameni. Asta s-a întâmplat și cu mijlocașii de la Barcelona, cu Mascherano, Busquets, la City cu David Silva sau Fernandinho. Sunt implicați și vor să știe de ce faci ceea ce faci. Este minunat ca antrenor să ai astfel de jucători", a declarat Guardiola în 2017, citat de The Mirror.

Xabi Alonso, record de invincibilitate cu Bayer Leverkusen

Odată cu victoria obținută vineri seară, împotriva celor de la Mainz, scor 2-1, Bayer Leverkusen a devenit echipa germană cu cea mai lungă serie de invincibilitate în toate competiție, din istorie.
Liderul necontestat din Bundesliga a ajuns la 33 de meciuri fără înfrângere de la startul sezonului și a bătut recordul setat de Bayern Munchen în 2020, de 32 de meciuri. Xabi Alonso a reușit să construiască statistic, una dintre cele mai bune echipe din istoria campionatului german.
Acest record este un bonus pentru trupa tehnicianului spaniol, care a pus 11 puncte între ea și principala urmăritoare, Bayern Munchen. Bavarezii vor avea o misiune extrem de complicată sâmbătă, în derby-ul etapei cu Leipzig, în încercarea micșorării acestui ecart.
Bayer Leverkusen pare să se fi distanțat decisiv în vederea cuceririi primului titlu din istoria clubului. Cu 12 etape rămase de disputat în Bundesliga, trupa lui Alonso mai poate câștiga alte două trofee până la finalul stagiunii, dacă menține acest ritm inimaginabil.
Leverkusen și-a aflat vineri adversara din optimile Europa League. Aceștia au fost împerecheați cu un adversar mai accesibil, Qarabag, dar vor avea de făcut cea mai lungă deplasare posibilă, în Azerbaidjan. Leverkusen are șansa de a câștiga și Cupa Germaniei, având meci cu Fortuna Dusseldorf în semifinalele competiției.
Pentru Bayer urmează cea mai complicată perioadă a sezonului, cu meciuri din 3 în 3 zile, iar această serie începe chiar cu deplasarea în Azerbaidjan, unde joi se va disputa prima manșă a optimii dintre Qarabag și Leverkusen.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo