Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xabi Alonso, în extaz după ce Bayer Leverkusen a câștigat titlul în Bundesliga: "E sănătos ca altcineva să triumfe"

Irina Aldea

Publicat 14/04/2024 la 22:17 GMT+3

Bayer Leverkusen a cucerit în premieră titlul de campioană în Bundesliga, după un parcurs de vis al echipei sub conducerea lui Xabi Alonso. Antrenorul "aspirinelor" a fost "îmbibat" în bere la sărbătoarea de după meciul cu Werder Bremen.

Xabi Alonso, campion cu Bayer Leverkusen în Bundesliga

Credit imagine: Getty Images

Bayer Leverkusen a câştigat pentru prima oară în istoria sa campionatul de fotbal al Germaniei după victoria de duminică, 5-0 pe teren propriu cu Werder Bremen, în etapa a 29-a, echipa antrenată de Xabi Alonso având 16 puncte mai mult decât următoarele clasate, Bayern Munchen şi VfB Stuttgart, care nu mai pot recupera această diferenţă când au rămas cinci etape.
Golurile au fost marcate de Victor Boniface, în minutul 25, din penalty, Granit Xhaka (60) şi Florian Wirtz (68, 83, 90). Cu Xabi Alonso la conducerea echipei, Bayer Leverkusen a reușit să pună capăt blestemului "Neverkusen" și au câștigat titlul în Germania pentru prima dată în istoria de 120 ani a clubului.

Xabi Alonso, în extaz după ce Bayer Leverkusen a câștigat titlul în Bundesliga

"Este un moment special să câștigi titlul în Bundesliga. Este pentru prima dată în istoria lui Leverkusen, după 120 de ani. Este o mare onoare să fac parte din istoria clubului. Poate că este sănătos și pentru campionat și pentru fotbalul german faptul că o altă echipă câștigă titlul. Faptul că am reușit noi este o mare onoare. Este un moment grozav, este un moment de sărbătoare.Trebuie să ne bucurăm de ziua de azi, să sărbătorim cu prietenii și familiile. Este ceva special să câștigi Bundesliga pentru prima dată", a declarat Xabi Alonso după meci, potrivit Bild.
Bayer Leverkusen, club înfiinţat în 1904, avea până doar două trofee în vitrina sa, o Cupă UEFA, cucerită în 1988, şi o Cupă a Germaniei (1993). Echipa este neînvinsă în toate competiţiile în acest sezon, în care mai poate câştiga două trofee, fiind calificată în finala Cupei Germaniei şi în sferturile de finală ale Europa League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo