Meciul dintre România și Spania va avea loc joi, 5 septembrie, pe Arena Națională. La centru se va afla arbitrul german, Deniz Aytekin. Partida din cadrul preliminariilor EURO 2020 va fi transmisă în direct pe PRO TV și live text pe eurosport.ro. În afara multitudinii de vedete pe care spaniolii o vor promova la București, rămâne totuși întrebarea: Cine va ocupa locul din poarta ibericilor?

Kepa sau De Gea? Ce preferință are Robert Moreno

În lotul Spaniei, selecționerul a ales să-i aducă la bucurești pe De Gea (Manchester United), Kepa (Chelsea), Pau Lopez (Roma), însă pe ce variantă va merge fostul secund al lui Luis Enrique? În poarta ultimelor trei meciuri disputate de Spania s-a aflat Kepa, Moreno explicând în mod clar care este motivul din spatele deciziei.
Premier League
Rio Ferdinand este convins Maguire nu ar trebui să fie căpitanul lui Manchester United!
02/01/2022 LA 08:38
Chiar dacă îl consideră pe Kepa marele favorit pentru postul de portar-titular datorită sezonului extraordinar avut de el la Chelsea, Robert Moreno susține că nu a renunțat la De Gea. „Nu credem că perioada lui De Gea cu Spania s-a terminat. Dar Kepa a avut un sfârști de sezon incredibil – campion al Ligii Europei cu performanțe grozave. În acest moment considerăm că el ne poate ajuta într-un mod mai bun. Competitivitatea este de asemenea bună pentru echipă”, a spus Moreno după meciul cu Suedia.
https://i.eurosport.com/2018/08/11/2396387.jpg

Kepa, fericit să aibă continuitate în poarta Spaniei

Portarul lui Chelsea a mărturisit că-l înțelege pe De Gea, care ar putea fi trist pentru că nu mai primește oportunitatea de a fi portar titular: “Voi continua să muncesc așa cum am făcut-o până acum, voi da totul la clubul meu pentru a păstra încrederea antrenorului. Oricine ar juca va da totul pe teren. Desigur că înțeleg că David este trist, toți ne antrenăm să jucăm, dar apoi totul rămâne la decizia selecționerului. Suntem mereu înconjurați de asemenea controverse, dar trebuie să fie totul natural. Eu sunt fericit să joc, să ajut echipa”, a spus Kepa.
Totuși, împotriva României, De Gea speră să primească o nouă șansă și să ocupe poarta Spaniei încă din primul minut, oportunitate pe care nu a mai primit-o de la ultimul meci al lui Enrique pe banca ibericilor, cu Norvegia în martie.

Același semn de întrebare și în dreptul României! Pe cine va miza Cosmin Contra?

Nici Cosmin Contra nu are o misiune mai facilă în alegerea portarului-titular pentru partida cu Spania. Va miza pe experiența lui Ciprian Tătărușanu sau pe entuziasmul debordant al lui Ionuț Radu? Este clar faptul că cel din urmă și-a creat o imagine extrem de apreciată printer suporterii Echipei Naționale a României prin evoluțiile promițătoare, dar și prin discursurile pline de curaj pe care le-a purtat în fața colegilor lui de la echipa României U21.
https://i.eurosport.com/2016/07/23/1898771.jpg
Va ține cont Contra de faptul că Tătărușanu este pe banca de rezerve la Lyon, iar Radu atrage tot mai multă atenție pozitivă prin evoluțiile de la Genoa? Va apela selecționerul tricolor la Tătărușanu pentru experința lui având în vedere calibrul adversarului? Sunt întrebări ale căror răspunsuri le vom afla joi, pe 5 septembrie.

Ionuț Radu, bucuros că face parte din lot, însă nu are așteptări de a fi titular cu Spania

După cum am spus întotdeauna, eu nu îmi fac niciodată aşteptări. Trăiesc momentul şi muncesc şi munca va fi răsplătită. Acum vom vedea, după cum am spus, nu îmi fac niciodată aşteptări pentru că nu e bine. Meciul ăsta e care pe care, cine îşi doreşte mai mult, ăla va câştiga. Dacă noi vom merge cu mentalitatea corectă, fiecare dintre noi va merge la meci să joace pentru echipă, sunt sigur că vom obţine un rezultat bun. Dar trebuie să fim concentraţi şi să dăm totul pe teren, doar aşa se poate obţine un rezultat bun. Este încă un obiectiv îndeplinit, încă un vis împlinit, sunt roadele muncii pe care le culegem şi sunt foarte mândru de asta. Trebuie să vină momentul când să faci pasul următor, a fost frumos la naţionala U21, a fost şi e un grup fantastic în continuare dar creştem şi automat pasul următor e la echipa mare. Uşor, uşor o să avem un grup la fel de unit şi la echipa mare”, a spus Radu la venirea în țară.
Fotbal
LIVE-BLOG transferuri 2022 | Luis Suarez se pregătește să își facă bagajele la Atletico
31/12/2021 LA 13:09
Premier League
De Gea, îngerul păzitor al lui Man United. Ce a spus Rangnick despre portar după meciul cu Newcastle
28/12/2021 LA 11:05