România a început slab meciul din deplasare cu Insulele Feroe, însă băieții lui Cosmin Contra au eficientizat jocul pe final și au înscris trei goluri bifând cele trei puncte. Pentru Naționala României au înscris George Pușcaș (minutul 74), Alexandru Mitriță (minutul 83) și Claudiu Keșeru (minutul 90+4). În urma acestui rezultat, România este pe locul trei în clasamentul grupei F, cu 13 puncte, sub Spania (19 puncte) și Suedia (14 puncte).
Într-un alt meci din calificările EURO 2020, Norvegia și Spania au remizat, scor 1-1. Ibericii au deschis scorul în minutul 47 prin golul lui Saul, însă gazdele au egalat în ultimul minut, 90+4, din penalty, prin transformarea lui King. Dacă Spania ar fi câștigat meciul în deplasare cu Norvegia, atunci ibericii ar fi obținut deja calificarea la EURO 2020.

Cum ajută egalul Spaniei șansele de calificare ale României

Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
IERI LA 06:24
După meciul de la Oslo, Sergio Ramos a vorbit despre șansa ratată în deplasare. Ibericul a devenit sâmbătă seară jucătorul cu cele mai multe partide la naţionala Spaniei – 168."Este păcat. E adevărat că este complicat să joci cu o echipă care ar fi putut fi aproape eliminată în cazul unui eşec. Ei au ştiut să profite în ultimele minute, cu jucători înalţi în atac şi au avut acest penalty. Sunt puţin trist, pentru că era important să ne calificăm pentru a fi puţin mai liniştiţi. Nu a fost cazul, dar totuşi am luat un punct şi va trebui să câştigăm marţi cu Suedia", a declarat Ramos.
Pentru iberici urmează duelul cu Suedia, ocupanta locului secund în clasamentul grupei F. Pentru că nu au obținut deja calificarea, spaniolii vor avea fără îndoială o motivație în plus la meciul cu Suedia, iar dacă Spania se impune în mod categoric în deplasarea de la Stockholm, șansele României cresc în vederea calificării. Evident, echipa lui Contra trebuie să aibă o evoluție foarte bună cu Norvegia.

Clasamentul grupei F:

  • Spania 19 puncte
  • Suedia 14 puncte
  • România 13 puncte
  • Norvegia 10 puncte
  • Malta 3 puncte
  • Insulele Feroe 0 puncte

Cum arată programul complet al "tricolorilor":

România - Norvegia (marți, ora 21:45)
România - Suedia (15 noiembrie)
Spania - România (18 noiembrie)
Fotbal
Nicolae Stanciu îl vede pe un român peste Messi: "Clar pe primul loc!"
30/12/2021 LA 15:55
Fotbal
Transferurile stelare din 2021! Messi și Ronaldo au schimbat echipa, dar alții au stabilit recorduri
27/12/2021 LA 11:08