Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Decizia Federației Islandeze, înaintea barajului cu România. Cum vor nordicii să protejeze gazonul

Cosmin Cioboata

Actualizat 28/01/2020 la 10:37 GMT+2

România se va lupta cu Islanda, la Reykjavik, în semifinala barajului pentru EURO 2020, pe 26 martie. Oficialii Federației Islandeze încearcă să pregătească un gazon practicabil pentru duelul de peste două luni, deși temperaturile de acolo vor îngreuna cu siguranță procesul.

Laugardalsvollur

Credit imagine: Getty Images

Angajații federației au îndepărtat recent zăpada de pe arena Laugardalsvöllur, însă ninsorile continue din Islanda nu ajută deloc în acest context. Cu toate acestea, islandezii au dezvăluit faptul că au un plan prin care pot să protejeze gazonul.
Conform site-ului fotbolti.net, cu trei săptămâni înaintea meciului va fi montat un balon deasupra stadionului din Reykjavik, astfel încât gazonul să nu fie afectat de temperaturile extrem de scăzute din acea zonă.
Singura problemă o reprezintă antrenamentul oficial. Sursa citată susține că ambele naționale ar putea fi nevoite să se antreneze pe alt stadion înaintea barajului, astfel încât gazonul de pe Laugardalsvöllur să fie complet protejat.
iceland fans

Islanda n-a mai jucat acasă din 2010 în primele 3 luni ale anului

O delegație UEFA va ajunge la Reykjavik în luna februarie pentru a afla exact care este situația terenului.
Din 2010, naționala Islandei a disputat un singur meci pe teren propriu în primele trei luni ale anului. La acea vreme, islandezii jucau la Kópavogur, pe 21 martie, într-un amical cu Insulele Feroe, pe care îl câștigau cu 2-0.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo