Mijlocașul lui Brighton n-a fost prezent la ultima "dublă" a naționalei pregătite de Cosmin Contra, însă a reușit două partide excelente în primul 11 al României U21. Băluță a deschis scorul în meciul cu Irlanda de Nord U21, câștigat de puștii lui Mirel Rădoi cu 3-0.
Jucătorul de 20 de ani spune că selecția pentru meciurile cu Suedia și Spania a venit ca o gură de aer pentru el. Tudor Băluță este de părere că "tricolorii" au greșit în meciul tur din Suedia pentru că n-au fost mai insistenți în duelurile cu adversarii, dar acum știu cum trebuie să abordeze confruntarea de pe Arena Națională:
A contat enorm această convocare pentru că mă aflu într-o perioadă grea, în care nu joc la echipa de club. În meciul tur cu Suedia am greșit că nu am forțat recuperarea mingii cât mai repede. Acum trebuie să dăm un răspuns foarte bun pe faza de atac și să înscriem cât mai multe goluri. Este clar că avem nevoie de victorie.
Romanian Liga I
"Hagi a avut 3 genii la Academie!" Gică Popescu a analizat situația fotbalului din România
15/07/2022 LA 07:31
https://i.eurosport.com/2019/11/12/2715623.jpg

Băluță: "Voi da totul pentru oamenii din tribune!"

În afara terenului sunt destul de calm, însă în timpul meciului este cu totul altceva. Îmi place să simt tensiunea momentului și atmosfera creată de fani. Cu siguranță, în meciul de vineri cei 50.000 de oameni din tribună mă vor face să dau totul pe teren. Îmi doresc să ajungem să ne batem cu orice echipă de la egal la egal.
Chiar dacă momentan nu prinde prima echipă a lui Brighton, mijlocașul român a recunoscut că tot în Premier League și-ar dori să evolueze în următorii ani:
În viitor îmi propun să joc la cel mai înalt nivel într-un campionat puternic cum este Premier League și să prind cât mai multe selecții în tricoul echipei naționale. Voi încerca să am rezultate pozitive atât la nivelul clubului, cât și la națională.
https://i.eurosport.com/2019/11/12/2715624.jpg
Tudor Băluță a fost unul din jucătorii prezenți la Campionatul European din vară, unde naționala antrenată de Mirel Rădoi a ajuns până în semifinale. Mijlocașul defensiv și-a început cariera la Academia lui Gică Popescu. Tânărul de 20 de ani a avut o evoluție impresionantă la Viitorul Constanța, culminată cu transferul la Brighton, în schimbul a 2,9 milioane de euro. Băluță a jucat un singur meci pentru prima echipă a lui Brighton, în Cupa Ligii contra lui Aston Villa.
Fotbal
VIDEO | Gol minunat reușit de Tudor Băluță într-un meci câștigat de Brighton în fața lui Chelsea
26/09/2020 LA 05:34
Premier League
Brighton este primul club care a decis să-și plătească cei 600 de angajați până la finalul sezonului
14/03/2020 LA 06:49