Situația s-a complicat grav în ultimele zile din cauza epidemiei de Covid-19 din Europa, care amenință amânarea evenimentelor sportive și anularea zborurilor din și spre Italia. Această problemă îl va pune în mare dificultate pe selecționerul Mirel Rădoi, în ceea ce privește convocarea jucătorilor care evoluează în țări cu risc mare de contaminare.
În această categorie intră Ciprian Tătărușanu (Lyon, Ligue 1), Ionuț Radu (Parma, Serie A), Romario Benzar (Perugia, Serie B) , Vasile Mogoș (Cremonese, Serie B) și Vlad Chiricheș (Sassuolo, Serie A). Italia a intrat în carantină totală, la fel ca 5 zone din Franța, printre care și regiunea Auvergne Rhones Alpes, unde este situat orașul Lyon.

Benzar: "Nu putem să ne antrenăm"

Fotbal
Edi Iordănescu a anunțat numele stranierilor convocați pentru Liga Națiunilor! Lista preliminară
13/05/2022 LA 11:40
"Este destul de grav. Situația nu este deloc simplă, stăm în casă. Suntem în carantină, nu avem voie să ieșim afară din casă. S-au anulat antrenamentele. Nu este deloc plăcut să nu putem merge să ne antrenăm. Vom vedea ce va fi în zilele următoare, deocamdată aveam antrenamentele suspendate.", a spus Benzar pentru DigiSport.
https://i.eurosport.com/2019/11/16/2717907.jpg

Islandezii au luat măsuri, înaintea barajului cu România

În tabăra adversă, islandezii s-au mișcat mai repede decât Federația Română de Fotbal și au reușit să-l aducă în țară pe Emil Hallfredsson (Padova, Serie C). În același timp, oficialii din Islanda se străduiesc din greu să-l aducă acasă și pe Birkir Bjarnason (Brescia, Serie A), celălalt internațional care evoluează în Italia.
Cei doi jucători nordici vor sta în carantină timp de 14 zile, urmând ca selecționerul Erik Hamren să decidă în următoarea perioadă dacă se va baza sau nu pe serviciile lor în duelul cu naționala noastră.
"Căutăm soluții pentru a-l aduce acasă și pe Birkir Bjarnason, cât mai repede posibil!", a declarat Klara Bjartmarz, directorul general al Federației Islandeze de fotbal.
Bjarnason joacă la Brescia, în cea mai afectată zonă a Italiei. Veteranul de 35 de ani, Hallfredsson joacă în liga a treia italiană, la Padova și este deja la Rejkjavik, unde va sta în carantină timp de 14 zile și va putea juca împotriva României, la finalul lunii.
Naționala României a ratat calificarea directă la EURO 2020, dar rămâne cu șansele barajului UEFA Nations League. "Tricolorii" lui Rădoi vor întâlni Islanda în deplasare, pe 26 martie. În cazul unei victorii, România se va lupta în finală, pe 31 martie, cu învingătoarea dintre Bulgaria și Ungaria.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Edi Iordănescu, vehement după primele meciuri la națională! Ce le-a transmis fotbaliștilor
05/05/2022 LA 09:40
Fotbal
România continuă să coboare în clasamentul FIFA! Locul ocupat de naționala lui Edi Iordănescu
31/03/2022 LA 14:24