Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Malta - Suedia | Meci extrem de important pentru Suedia, care n-a pierdut niciodată cu Malta

Cosmin Cioboata

Actualizat 12/10/2019 la 14:26 GMT+3

Suedia se află pe locul secund în grupa F a preliminariilor Campionatului European și se pregătește de meciul de pe terenul Maltei. Naționala României este pe locul trei în clasament, cu un singur punct în spatele nordicilor. "Tricolorii" joacă de la ora 19:00 în deplasare cu Insulele Feroe, meci ce va fi livetext pe Eurosport.ro.

Malta - Suedia

Credit imagine: Getty Images

Naționala Suediei a pierdut un singur meci în această campanie de calificare de la EURO 2020, la fel ca și Norvegia. Cele două s-au încurcat pe terenul Spaniei, care continuă să fie liderul grupei cu numărul maxim de puncte (18). Naționala antrenată de Janne Andersson va porni ca favorită clară în partida cu Malta, contra căreia a obținut 12 victorii din 12 confruntări directe.
Malta este penultima în grupă, cu un singur succes în cele șase etape, obținut chiar în primul meci contra Insulelor Feroe (2-1). Cele două goluri au fost și singurele înscrise de maltezi, care în schimb au încasat 13. Meciul din Malta se anunță unul foarte important pentru Suedia, care mai are de jucat pe terenul României și acasă cu Spania. În ultima etapă întâlnește Insulele Feroe, contra căreia naționala scandinavă nu își permite să piardă puncte, la fel ca în cazul partidei de la ora 21:45.
Malta - Suedia

Diferență de 125 milioane de euro între Suedia și Malta

Cele două naționale s-au întâlnit și în iunie, când Suedia s-a impus cu 3-0, după golurile lui Quaison, Claesson și Isak. Naționala scandinavă a fost prezentă și la turneul final din urmă cu trei ani, unde a terminat grupa pe ultimul loc, fără victorie. Suedezii au jucat mai bine la Cupa Mondială de anul trecut, unde au reușit să ajungă până în sferturile de finală. De cealaltă parte, Malta nu s-a calificat niciodată la un turneu final și a reușit doar patru victorii de-a lungul timpului în preliminariile Campionatului European.
Naționala Suediei are o valoare totală a lotului estimată la 128,85 milioane de euro, cu jucători care evoluează în cele mai tari campionate din Europa. Dintre aceștia îi putem enumera pe Lindelof (35 milioane de euro, Manchester United), Emil Forsberg (25 milioane de euro, RB Leipzig), Quaison (8 milioane de euro, Mainz) și Isak (8 milioane de euro, Real Sociedad). Nivelul lotului echipei antrenate de Janne Andersson este incomparabil mai mare decât cel al Maltei, care înregistrează o cotă totală de 3,8 milioane de euro.
Cu siguranță, Robin Quaison este cel mai periculos om din atacul Suediei. Atacantul de 26 de ani a înscris de patru ori în această campanie de calificare, inclusiv în partida de la Stockholm contra României. Cel mai probabil, jucătorul celor de la Mainz va pune multe probleme apărării maltezilor, care au înregistrat cinci înfrângeri în ultimele cinci meciuri din preliminarii.
Sweden's players celebrate their victory at the end of the Russia 2018 World Cup round of 16 football match between Sweden and Switzerland at the Saint Petersburg Stadium in Saint Petersburg on July 3, 2018.

Echipele probabile

Malta (3-5-2): Bonello; Borg, Agius, Z. Muscat; Corbalan, Vella, R. Muscat, Gambin, Mbong; Farrugia, Nwoko
Antrenor: Ray Farrugia
Suedia (4-4-2): Olsen; Lustig, Granqvist, Lindelof, Bengtsson; Larsson, Olsson, Ekdal, Forsberg; Quaison, Isak
Antrenor: Janne Andersson
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo