Deşi a terminat pe locul 4 în preliminarii, prima reprezentativă încă speră la turneul final, prin intermediul Ligii Naţiunilor. Pentru naționala României există două variante pentru barajul pentru Euro 2020:
  • semifinală contra naționalei Scoției, în deplasare. Dacă va câștiga partida care va avea loc într-o singură manșă, România va întâlni în finală câștigătoarea partidei Norvegia - Serbia
  • semifinală contra naționalei Islandei, în deplasare. Dacă va câștiga partida care va avea loc într-o singură manșă, România va întâlni în finală câștigătoarea meciului a două dintre Bulgaria, Israel și Ungaria (cea care nu va întâlni Scoția în semifinala barajului).
Partida din semifinale va avea loc pe 26 martie. Pentru țara care va organiza finala va exista o tragere la sorți, astfel că meciul poate avea loc în România, pe 31 martie.
Liga Națiunilor UEFA
Care este starea de spirit a lui Edi Iordănescu după debutul în Liga Națiunilor! "Se va ridica"
ACUM O ZI

România, în grupa C la Euro

Ca urmare a faptului că UEFA vrea ca oraşele gazdă să aibă oportunitea să găzduiască şi cel puţin un meci al propriei naţionale, ştim foarte multe despre modul în care vor arăta grupele, aşa cum am semnalat aici. Un alt factor luat în calcul e legat de faptul că Ucraina nu poate fi în aceeaşi grupă cu Rusia şi nici nu poate evolua la turneul final pe tărâm rusesc. Ca atare, FRF a încercat azi să explice faptul că România are o singură variantă de grupă, în cazul în care tricolorii obţin biletele pentru Euro: va fi repartizată în grupa C, alături de Olanda şi Ucraina.
Iată precizările siteului oficial al Federaţiei:
  • "Toate cele 12 gazde EURO 2020 au fost repartizate dinainte în grupe.
  • Între cele 20 de echipe calificate direct din preliminarii se află și 7 țări gazdă. Alte 4 vor evolua în play-off. Câștigătoarea play-off-ului ”B” în care evoluează Irlanda va merge în grupa E.
  • Câștigătoarele play-off-urilor ”A” și ”C”, în care poate fi cel puțin una dintre România și Ungaria, de asemenea gazde EURO, vor avea mai multe posibilități la repartizarea în faza grupelor a turneului final. Dacă învingătoarea play-off-ului ”C” va fi Scoția, atunci aceasta va merge în grupa D.
  • Ucraina nu va putea fi în aceeași grupă cu Rusia. Astfel, Ucraina va fi repartizată în grupa C, în timp ce Belgia va merge în grupa B.
  • În cazul calificării, tricolorii vor juca în grupa C, alături de Olanda, Ucraina şi o echipă din urna 3".

Grupa României, în cazul în care se califică la Euro - Grupa C

Olanda
Ucraina
Portugalia/Turcia/Austria/Suedia/Cehia
România
Fotbal
Boloni, despre care sunt singurele echipe din România cu care ar colabora! Ce a zis despre națională
IERI LA 15:45
Liga Națiunilor UEFA
Ce variantă ar putea avea România după Edi Iordănescu! "Ne limităm mult aria de selecție"
20/06/2022 LA 08:20