Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Southgate, după scandalul de la naţionala Angliei: "Selecţia nu e un concurs de popularitate"

Cristian Mihală

Publicat 17/10/2023 la 10:46 GMT+3

Echipa Angliei "ar fi foarte diferită" dacă selecţia s-ar baza pe un "concurs de popularitate", a declarat selecţionerul Gareth Southgate, chestionat în legătură cu huiduielile care l-au vizat pe mijlocaşul Jordan Henderson, vineri, pe Wembley, la meciul amical cu Australia (1-0).

Jadon Sancho (mitte) mit Gareth Southgate (r.) und Jordan Henderson

Credit imagine: Getty Images

"Întotdeauna selecţionez jucătorii care cred că sunt cei mai buni pentru a reprezenta echipa, pe cei care ne oferă cele mai bune şanse de a câştiga, cu excepţia cazului în care cred că există ceva care nu este potrivit", a spus antrenorul selecţionatei ''Three Lions'', luni, cu o zi înaintea meciului cu Italia din preliminariile EURO 2024.
Henderson a fost ţinta criticilor de când a părăsit clubul FC Liverpool, în această vară, pentru a juca în campionatul din Arabia Saudită, mai profitabil, dar de un nivel inferior Premier League, într-o ţară în care homosexualii pot fi condamnaţi la pedepse corporale, închisoare sau chiar detenţie pe viaţă, potrivit Amnesty International.

Comunitatea LGBTQI+ se consideră trădată de Jordan Henderson

Comunitatea LGBTQI+ se consideră trădată de un jucător ale cărui poziţii anterioare le-a apreciat, fie că este vorba de purtarea simbolică a banderolei curcubeu sau de declaraţiile sale în favoarea drepturilor omului înainte de Cupa Mondială 2022 din Qatar.
"Putem să nu fim de acord cu decizia lui Jordan, având în vedere poziţiile sale anterioare în favoarea comunităţii LGBT, dar nu cred că acesta este un motiv pentru a nu-l selecţiona. Şi nu cred nici că este un motiv pentru a-l huidui", a declarat Southgate într-o conferinţă de presă.
Numele lui Henderson a fost fluierat de unii dintre spectatori în timpul anunţării componenţei celor două echipe, vineri, înaintea amicalului cu australienii. Huiduielile au fost mult mai sonore atunci când jucătorul, desemnat căpitan în absenţa Harry Kane (menajat), a fost înlocuit în repriza secundă.
"Dacă aş face selecţia doar pe baza unui concurs de popularitate, echipa noastră ar fi foarte, foarte diferită", a concluzionat Gareth Southgate.
Anglia joacă azi contra Italiei, în preliminariile pentru Euro 2024. "Cei 3 lei" au nevoi de o victorie pentru a se califica la turneul final, în timp ce pentru squadra azzurra orice punct e important în perspectiva luptei pentru locul secund, cu Ucraina. Britanicii au şansa să învingă pentru prima oară Italia în două meciuri la rând, după ce s-au impus şi în ultimul duel, din Liga Naţiunilor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo