Federația Română de Fotbal a fost absolvită de orice vină după o anchetă a UEFA. Suedezii spun că jucătorii lor, Alexander Isak și Robin Quison au fost agresați rasial pe Arena Națională la meciul din preliminariile pentru EURO 2020.
Federația de Stockholm susține că am scăpat de orice pedeapsă pentru că au fost vicii de procedură și ei nu au fost citați în calitate de martori.
Federatia noastra a cerut UEFA sa modifice regulamentul dupa ce Romania a fost declarata nevinovata in pofida comportamentului rasist la adresa jucatorilor nationalei Suediei. Federatia noastra nu a fost parte din acest caz si vrem sa schimbam asta. Rasismul este o problema evidenta in fotbalul international. Cand oamenii sunt victimele rasismului, trebuie sa actionam in consecinta. Din acest motiv, am fost surprinsi de decizia UEFA. Aceasta regula trebuie schimbata urgent - Federația Suedeză pentru publicația Fotbollskanalen
Liga
Barcelona e all-in pentru Haaland, dar are și un plan "B", dacă nu va reuși transferul
22/02/2022 LA 08:25

Presa din strănătate a fost de partea suedezilor, chiar dacă nu au existat probe

"Abuz rasist la adresa lui Isak în România - Suedia. Bucuria calificării Suediei la Euro 2020 a fost stricată de abuzul rasist la adresa atacantului, în momentul în care a fost introdus pe teren în minutul 78, în locul lui Marcus Berg." notează Euronews.

Alexander Isak

Credit imagine: Getty Images

"Alexander Isak, ținta atacurilor rasiste ale fanilor români. Isak a intrat pe teren în minutul 78 al victoriei Suediei cu 2-0, iar meciul a fost oprit apoi aproximativ două minute, după ce atacantul de 20 de ani s-a plâns din cauza insulteror rasiste", notează Sky Sports.
"Isak a fost huiduit la fiecare atingere a balonului de fanii gazdelor şi, în ciuda abuzului, nu a ripostat, continuând să joace cu curaj" au scris englezii de la The Sun.
Echipa naţională de fotbal a României a ratat calificarea la EURO 2020 direct din preliminarii, după ce a fost învinsă de Suedia cu 2-0, pe Arena Naţională din Bucureşti.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Trei fotbaliști, pe lista Barcelonei în cazul în care Haaland nu ajunge pe Camp Nou
06/02/2022 LA 09:16
Liga
Super-atacantul promis de Laporta lui Xavi pentru a semna cu Barcelona
28/10/2021 LA 20:51