Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Andorra - România 0-2, în preliminariile Euro 2024. Victorie neconvingătoare pentru tricolori

Maria Olteanu

Actualizat 25/03/2023 la 23:40 GMT+2

România a debutat cu dreptul în preliminariile Campionatului European din 2024, cu o victorie în deplasarea din Andorra, scor 2-0, marcatori Dennis Man și Denis Alibec. Pentru tricolori urmează acum partida de pe teren propriu, cu Belarus, marți seara, de la 21:45, pe Arena Națională.

Andorra - România. Sursă foto: frf.ro

Credit imagine: Eurosport

După 7 ani de așteptare și un Campionat European găzduit de România, dar fără echipa noastră la fluierul de start, în 2020, tricolorii lui Edi Iordănescu au debutat în această seară într-o nouă campanie, cu un singur gând și un singur obiectiv: calificarea la turneul final.
Făcând parte dintr-o grupă accesibilă, în care Elveția și Israel luptă și ele pentru aceeași miză, reprezentativa noastră a început cu curaj disputa din Andorra, împinsă de la spate de peste 2.000 de suporteri români, care și-au făcut simțită prezența după doar 90 de secunde de la primul fluier.
Românii în galben, cu un echipament nou, nu au avut emoții la prima lovitură de colț a partidei, executată de gazde, care nu a amenințat buturile păzite de Ionuț Radu, în minutul 4.
A venit rândul alor noștri să devină periculoși în atac, însă Alibec a preluat peste poartă o pasă deviată de la un adversar, menținând tabela intactă, scor 0-0, la capătul a 10 minute de joc.
Dennis Man a încercat și el deschiderea de scor în Andorra, însă centrarea sa a fost respinsă de defensiva elevilor lui Alvarez, care au continuat să impună opoziție în fața reprezentativei României.
După 30 de minute de joc, Denis Alibec a luat la țintă bara, iar mai apoi mingea a ajuns tot în piciorul lui, expediind-o în poartă. Bucuria tricolorilor nu a durat prea mult, pentru că reușita a fost analizată în camera VAR și ulterior anulată pentru un offside la Darius Olaru, pasatorul decisiv.
Elevii lui Iordănescu au rămas în atac, iar 5 minute mai târziu au punctat din nou, de această dată reușită valabilă. Dennis Man, servit perfect de Olimpiu Moruțan, a introdus mingea în ațe cu capul, ducându-i pe români cu un pas în față pe tabelă.
La vestiare s-a intrat cu avans firav pentru români, scor 1-0, tricolorii având alte 45 de minute la dispoziție pentru a se desprinde.
Pe ce poziție termină România grupa de calificare pentru Euro 2024?
CITEȘTE ȘI:

România, debut cu dreptul în preliminariile Euro 2024

Întorși de la vestiare, românii au ajuns imediat în atac, iar după 4 minute Denis Alibec a introdus din nou mingea în poartă, așa cum o făcuse și în prima parte a jocului. Reușita a fost în primă fază nevalidată, pentru o posibilă poziție neregulamentară, însă, după consultarea sistemului VAR, arbitrul a decis că atacantul Farului nu era în offside, România dublându-și avantajul. În ultimii 2 ani și jumătate, Alibec a dat 18 goluri pentru 3 echipe de club și națională. Echipa sa nu a pierdut niciodată: 17 victorii și un egal!
Dennis Man a fost aproape de a face 3-0, dar execuția sa a trecut pe lângă poartă.
În minutul 61 s-a rupt echilibrul numeric în Andorra, după ce Darius Olaru a reușit să obțină o eliminare la Rebés, gazdele jucând în 10 în ultimele 30 de minute de joc.
Moruțan și-a încercat și el șutul, din lovitură liberă, dar goalkeeper-ul gazdelor a prins fără emoții, nepermițându-le românilor să se distanțeze pe tabelă.
Tavi Popescu a fost aproape de 3-0, găsit perfect de Alibec, dar a ratat din apropiere. România a rămas în atac pe finalul meciului, Florin Tănase și Tavi Popescu ratând alte ocazii pentru trupa lui Iordănescu.
S-a terminat până la urmă 2-0 pentru echipa noastră, victorie neconvingătoare, dar care aduce primele 3 puncte în cont, în drumul spre Euro 2024. Pentru tricolori urmează acum partida de pe teren propriu, cu Belarus, marți seara, de la 21:45, pe Arena Națională.

Andorra - România 0-2 | Echipele de start

  • România: 12. Radu – 2. Rațiu, 3. Drăgușin, 15. Burcă, 23. Sorescu – 18. R. Marin, 11. Olaru, 10. Stanciu-cpt. – 21. Moruțan, 7. Alibec, 20. Man. Rezerve: 1. Niță, 16. Moldovan – 4. Manea, 5. Nedelcearu, 6. Băluță, 8. Cicâldău, 9. Munteanu, 13. Opruț, 14. M. Marin, 17. Dobre, 19. Tănase, 22. Oct. Popescu. Selecționer: Edward Iordănescu
  • Andorra: Alvarez – C.Rubio, Llovera, Alvedra, San Nicolas – A. Martinez, Rebes, Vales, Cervos – M. Viera, Rosas. Rezerve: Gomes, Pires, De Pablos, Vieira, Pujol, R. Fernandez, I. Fernandez, Vales, Guillen, M.Garcia, Bernat, Rubio. Selecționer: Koldo Alvarez

Rezultate etapa 1 preliminarii EURO 2024, Grupa I

  • Belarus - Elveția 0-5
  • Israel - Kosovo 1-1
  • Andorra - România 0-2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo