Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

La superlativ. Anghel Iordănescu "pune sare" pe rana contestatarilor fiului său. Mesajul de clasă pe care l-a trimis

Maria Olteanu

Publicat 27/11/2023 la 23:13 GMT+2

România s-a calificat la EURO 2024 de pe primul loc al grupei I din preliminarii. Tricolorii au terminat în fața Elveției sau a Israelului, dar drumul nu a fost unul ușor. Mulți nu au avut încredere în elevii lui Iordănescu, pe care i-au văzut din nou pierzători, însă aceștia au demonstrat că toate concepțiile ar trebui schimbate. Selecționerul a fost și el aspru contestat.

Rumänien verlängert Vertrag mit Iordanescu nicht

Credit imagine: SID

România a terminat preliminariile pentru EURO neînvinsă și a câștigat grupa I, din care au mai făcut parte Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra. Tricolorii vor face parte din urna a doua la tragerea la sorți, însă multe dintre variantele posibile de grupe nu ne sunt accesibile.
Tragerea la sorți este programată la Hamburg, pe 2 decembrie, și în format LIVETEXT pe Eurosport.ro.
După o campanie nereuțită de Nations League, tricolorilor le-a fost greu să recâștige încrederea fanilor, care priveau deznădăjduiți aceste preliminarii pentru European.
Selecționerul și elevii săi au fost aspru criticați, uneori chiar blamați de fanii care au văzut un nou eșec la națională. Aceștia s-au înșelat însă, pentru că Iordănescu a știut însă să își impună tactica în vestiar, iar jucătorii veniți la lot nu au mai dezamăgit, toți luptând pentru un singur obiectiv: calificarea naționalei la turneul final, după o pauză de 8 ani.
Asta s-a și întâmplat, iar dincolo de bucuria calificării, aceasta a venit ca o "armă" împotriva tuturor celor care nu au avut încredere în prima reprezentativă.
Anghel Iordănescu a fost și el pus să spună ce răspuns le-ar oferi tututor contestatarilor lui Edward, asta după ce fiul său a depășit așteptările multora și a calificat naționala noastră la EURO 2024.
Reacția acestuia a fost de clasă, în ciuda faptului că nu puțini au fost cei care l-au discreditat pe selecționer de-a lungul acestor preliminarii.
"(n.r. Ce le transmiteți contestatarilor lui Edi?) Sănătate multă și tot ce-și doresc, să ne bucurăm împreună de echipa națională și să ne bucurăm împreună, pentru că echipa națională ne-a deschis sărbătorile mai devreme", a spus fostul selecționer al României, potrivit digisport.ro.
Citește și:

"NU LE-A FOST UȘOR CU ACEST LINȘAJ". TRICOLORII, COMPĂTIMIȚI PENTRU TOATE CRITICILE PRIMITE ÎN PRELIMINARIILE EURO 2024

După cele 10 meciuri, România a intrat în posesia biletelor pentru turneul final, iar Ionuț Rada consideră că tricolorii au fost înconjurați de multă neîncredere de-a lungul acestor preliminarii, nemulțumit de modul în care unii oameni au tratat prima reprezentativă.
Fostul jucător al celor de la CFR Cluj este de părere că jucătorii României au fost criticați pe nedrept și trebuie apreciați că au făcut față tuturor răutăților din jurul lor, obținând calificarea chiar de pe primul loc.
"Nu o vedeam pe primul loc, asta e clar. Știam forța Elveției, am văzut cum am început preliminariile și m-am gândit că locul doi este unul optimist. Calificarea de pe primul loc e o bucurie. E bine să primim astfel de surprize frumoase.
Eu m-am bucurat foarte tare pentru aceste rezultate, pentru această calificare. Nu am fost un contestatar foarte agresiv, așa cum au fost foștii jucători, antrenori… Nu le-a fost atât de ușor cu acest linșaj mediatic, dar au reușit o calificare importantă.
Uneori au părut ca niște atacuri la persoană, iar acest lucru nu face bine. S-a dus prea departe… Am căutat să găsim tot negativul din această calificare. Nu s-a scos în evidență munca depusă", a spus Ionuț Rada, citat de Prosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo