Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ucraina, ultima adversară a României la EURO 2024! Polonia s-a calificat după penalty-uri cu Țara Galilor

Dani Morar

Actualizat 27/03/2024 la 00:32 GMT+2

Astăzi se va afla componența finală a grupelor EURO 2024, după ce barajele de calificare își vor desemna cele 3 câștigătoare. România își va afla astăzi ultima adversară din grupa E, și totodată echipa cu care o să debuteze la turnerul final, pe 17 iunie, la Munchen. Ucraina și Islanda își dispută locul în grupa E. Meciul Islanda - Ucraina este transmis LIVETEXT pe Eurosport.ro

Ukraine gegen Island

Credit imagine: Getty Images

UPDATE: Polonia merge la EURO 2024! S-a mers cap la cap la loviturile de departajare până la 4-4. Piatek a transformat ultimul penalty pentru polonezi, iar Daniel James a ratat în fața propriilor suporteri.
Grupa Poloniei la EURO 2024:
  • Olanda
  • Franța
  • Austria
  • Polonia
UPDATE: Țara Galilor și Polonia nu au reușit să marcheze în cele 120 de minute, astfel că avem parte de penalty-uri pentru a afla ultima echipă calificată la EURO.
UPDATE: Ucraina - Islanda 2-1 min. 90: FINAL DE MECI! Ucraina câștigă cu 2-1 în barajul cu Islanda și se califică la EURO 2024, acolo unde va face parte din grupa României.
Grupa E de la EURO 2024:
  • Belgia
  • Slovenia
  • România
  • Ucraina
UPDATE Ucraina - Islanda 2-1 min. 84: GOOOOL UCRAINA! Naționala antrenată de Rebrov e cu un pas la EURO. Mykhailo Mudryk înscrie cu un șut plasat din afara careului și este pe cale de a deveni eroul echipei Ucrainei.
UPDATE Ucraina - Islanda 1-1 min. 54: GOOOL Ucraina! Sudakov trimite o pasă superbă, iar Viktor Tsygankov pătrunde în centru și finalizează cu un șut la colțul lung.
UPDATE: A început repriza a doua în ultimele două baraje pentru EURO 2024.
UPDATE: Pauză în cele două meciuri de baraj care se joacă la această oră. Ucraina este condusă cu 1-0 de Islanda, iar Țara Galilor și Polonia nu au găsit drumul spre gol în confruntarea de la Cardiff.
UPDATE Ucraina - Islanda 0-1 min. 39: Ucraina a marcat, dar golul a fost anulat pentru un offside. Yaremchuk a reușit să trimită mingea în poartă după o fază frumoasă a echipei sale, dar omul cu assistul a fost afară din joc.
UPDATE Ucraina - Islanda 0-1 min. 30: GOOOOL ISLANDA! Surpriză în partida care se dispută la Wroclaw. Albert Gudmunsson deschide scorul cu un șut superb din afara careului.
UPDATE: A început și barajul dintre Ucraina și Islanda, meci din care România își află ultima adversară de la EURO. De la aceeași oră se dispută și partida dintre Țara Galilor și Polonia.
UPDATE: Ce surpriză! Georgia se califică la turneul final al Campionatului European după ce a trecut de Grecia la penalty-uri. Partida s-a jucat la Tbilisi, în fața a peste 50.000 de suporteri, iar scorul după primele cele 120 de minute a fost egal, 0-0. S-a ajuns la loviturile de departajare, acolo unde Bakasetas și Giakooumakis au ratat pentru greci, care rămân acasă.
UPDATE: Echipele de start la Ucraina - Islanda:
Articol scris de Daniel Kerekes
Ultimele 3 participante la EURO 2024 se vor decide astăzi, în urma ultimei etape a barajului Nations League. Echipele care au câștigat semifinalele de săptămâna trecută vor disputa finalele în această seară. Primul meci este de la ora 19:00, Georgia - Grecia, urmând ca finalele de pe rutele A și B (cea din care va veni și adversara României de la EURO 2024) să înceapă la ora 21:45.
  • Meciul Islanda - Ucraina, din barajul B, care va începe la ora 21:45, va fi transmis în format LIVETEXT pe Eurosport.ro și în aplicația Eurosport

Țara Galilor - Polonia

Barajul A își va alege câștigătoarea dintre Țara Galilor și Polonia. Cele două echipe au ajuns în această postură după ce nu au reușit să se califice la turneul final în urma rezultatelor din preliminariile clasice. Galezii au terminat pe locul trei în grupa din care s-au calificat Turcia și Croația. De cealaltă parte, Polonia a încheiat tot pe locul 3 grupa câștigată de Albania, din care s-a calificat și Cehia.
Cele două echipe au ajuns în acest baraj datorită rezultatelor din ultima ediție a Ligii Națiunilor, care le-au acordat o ultimă șansă pentru calificarea la Campionatul European din această vară.
Galezii au trecut în semifinală de Finlanda, cu scorul de 4-1. David Brooks, Neco Williams, Brennan Johnson și Daniel James au marcat pentru o victorie fabuloasă în fața propriilor suporteri. De cealaltă parte, Polonia a jucat împotriva Estoniei, fiind cea mai bine cotată echipă în urma rezultatelor din Nations League, balticii venind din ultima ligă valorică. Diferența s-a văzut pe stadionul din Varșovia, unde Lewandowski și compania au câștigat cu 5-1.
Meciul din această seară se va juca la Cardiff, iar câștigătoarea va ajunge în grupa D, una extrem de complicată, în compania Austriei, Franței și Olandei.
Citește și:

Ucraina - Islanda

Barajul B este cel care ne interesează în mod special, fiindcă în urma acestui meci vom afla prima adversară a României de la EURO 2024. Ucraina și Islanda își dispută ultimul loc în grupa E.
Ucrainenii au ajuns la baraj, după ce le-a fost refuzat un penalty în meciul decisiv pentru calificare jucat împotriva Italiei. Selecționata pregătită de Sergiy Rebrov a încheiat pe locul 3 în grupa din care s-au calificat Anglia și Italia. Adversara de astăzi, Islanda, a făcut parte dintr-o grupă dominată total de Portugalia, dar nici nordicii nu au avut cea mai bună prestație, terminând doar cu 10 puncte acumulate, pe locul 4.
Ucraina a trecut cu mari emoții de Bosnia și Herzegovina în semifinală. Balcanicii au condus până în minutul 85, după un autogol al lui Mykola Matviyenko, dar Roman Yaremchuk și Artem Dovbyk au întors scorul în mai puțin de 3 minute.
De cealaltă parte, Islanda a învins o echipă mai bine cotată, Israel, cu scorul de 4-1. Fostul coleg al lui Radu Drăgușin de la Genoa, Albert Gudmundsson, a semnat un hattrick, care a făcut diferența în meciul disputat în Ungaria.
Echipa care se va impune astăzi dintre Ucraina și Islanda va ajunge în grupa E, alături de România, Belgia și Slovacia.

Ultimele participante la EURO 2024 se decid în această seară

Georgia - Grecia
Barajul C își va afla primul câștigătoarea, meciul fiind programat la ora 19:00. Georgia primește vizita Greciei pentru un loc în grupa F, alături de Portugalia, Cehia și Turcia.
Georgienii au terminat preliminariile pe locul 4 într-o grupă de 5, câștigată de Spania, iar Grecia a încheiat pe locul 3 într-o grupă din care Franța și Olanda s-au calificat fără probleme.
Gruzinii au înfruntat una dintre revelațiile preliminariilor, pe Luxembourg, iar "dubla" Budu Zivzivadze a adus victoria în meciul disputat în fața propriilor suporteri. De cealaltă parte, și grecii au jucat împotriva unei revelații, Kazahstan, care însă nu a avut replică în fața elenilor, aceștia câștigând cu 5-0 la Atena.
Meciul din această seară dintre Georgia și Grecia se va juca la Tbilisi, iar gazdele au șansa de a ajunge pentru prima oară la turneul final al Campionatului European. Grecii pot să revină în competiția pe care au câștigat-o în 2004, după o absență de 12 ani.
Programul barajelor pentru calificarea la EURO 2024:
  • Georgia - Grecia, ora 19:00
  • Ucraina - Islanda, oar 21:45
  • Țara Galilor - Polonia, ora 21:45
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo