Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ciprian Marica, nemulțumit de un aspect din strategia lui Edi Iordănescu pe banca României. Ce a declarat

Andrei Nicolae

Publicat 17/10/2023 la 13:43 GMT+3

Naționala României a evoluat zilele trecute în preliminariile Euro 2024 și a obținut patru puncte din "dubla" cu Belarus și Andorra, păstrând șanse mari de calificare. Deși elevii lui Edi Iordănescu au arătat bine mai ales în cea de-a doua partidă, Ciprian Marica, fostul internațional, a regăsit un aspect din strategia selecționerului pe care îl consideră greșit.

Ciprian Marica, fostul internațional român

Credit imagine: Eurosport

România a disputat în ultimele zile două partide cruciale în vederea calificării la Euro 2024, iar elevii lui Edi Iordănescu au remizat cu Belarus și au învins-o pe Andorra la scor. În urma acestor meciuri, tricolorii au rămas în cărți pentru calificare și au șanse mari să meargă la turneul final, ținând cont că Israel, principala contracandidată, va fi probabil nevoită să joace patru meciuri într-o perioadă scurtă.
În mintea suporterilor a rămas cu siguranță victoria cu 4-0 în fața Andorrei, partidă în cadrul căreia Ciprian Marica, fostul internațional, a găsit o greșeală pe care o face Edi Iordănescu. Atacantul retras din activitate este de părere că selecționerul face prea multe schimbări în primul 11 și că echipa sa nu poate fi una extrem de omogenă.
"Îl auzeam pe Edi Iordănescu vorbind de această rotație la echipa națională. Jucătorii nu sunt obișnuiți să joace din trei în trei zile. Eu îmi aduc aminte că, pe vremea mea, puteai să spui primul 11 al echipei naționale cu ochii închiși. Nu mai vorbesc de Generația de Aur. Acolo, cu două-trei mici schimbări, dar în rest știai primul 11.
Eu nu sunt de acord cu rotația asta, dar, mă rog. De ce nu sunt de acord? Pentru că nu poți să creezi automatisme, să creezi o idee clară de joc, atât timp cât îi rotești. Tot el spunea (n.r. Edward Iordănescu) că se întâlnesc 30 de zile pe an. Și că au undeva la 10-15 meciuri. Deci, e greu să formezi o echipă rotind atât de mult jucătorii, să creezi, să ai omogenitate.
După ce că oricum are câteva meciuri de jucat, nu vor mai ajunge niciunul să mai aibă performanțe notabile și recorduri. Noi am jucat meci de meci. Jucam aproximativ meci de meci la echipa națională și am reușit lucrurile astea", a declarat Marica, potrivit iamsport.
Citește și:

CELE MAI TARI STATISTICI ALE "TRICOLORILOR", DUPĂ DUBLA CU BELARUS ȘI ANDORRA! ROMÂNIA, ÎNTR-UN TOP SELECT

Oficialii Federației Române de Fotbal au publicat astăzi o listă cu 6 dintre cele mai interesante statistici înregistrate în dubla din ultimele zile.
Printre aceste borne prezentate de FRF, se numără faptul că Nicolae Stanciu a ajuns la 14 goluri pentru România sau că Florinel Coman a înscris pentu prima dată în tricoul echipei naționale.
De asemenea, forul punctează că Daniel Bîrligea și Louis Munteanu au debutat în acțiunea din această lună, în timp ce aseară Răzvan Marin a ajuns la 50 de selecții.
  • Naționala României are 10 partide oficiale consecutive fără înfrângere: 8 în preliminariile EURO 2024 și două în finalul ediției precedente Nations League.
  • Nicolae Stanciu, a 11-a oară căpitan, i-a egalat pe Bogdan Stancu și Gabi Balint în clasamentul golgheterilor all-time (14 goluri), depășindu-i pe Adrian Ilie, Claudiu Keșeru și Marius Lăcătuș.
  • Răzvan Marin, 27 de ani, a înscris la selecția cu numărul 50 și a intrat în Top 50 cei mai selecționați tricolori din istorie.
  • Florinel Coman a marcat primul său gol pentru naționala de seniori în meciul cu numărul 10 pe care l-a bifat.
  • Daniel Bîrligea (vs. Andorra) și Louis Munteanu (vs. Belarus) au bifat prima selecție pentru România. Selecționerul Edi Iordănescu a debutat 18 jucători la echipa națională.
  • România a ajuns la 5 meciuri fără gol primit în preliminariile EURO 2024, la fel ca Franța, singura națională care a reușit mai multe astfel de partide fiind Portugalia (6).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo