Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Decizie importantă luată în Israel înaintea partidelor decisive din preliminariile EURO! Anunțul Ligii

Dani Morar

Actualizat 14/11/2023 la 13:09 GMT+2

Israel are de disputat ultimele 3 partide din preliminariile EURO 2024. Înainte cu câteva zile înaintea meciului cu România, Liga Profesionistă din Israel a decis să reia programul din competiția internă, după ce acesta a fost suspendat din cauza războiului.

România - Israel

Credit imagine: Getty Images

Israel, la fel ca și România, joacă în următoarea perioadă partidele decisive în ceea ce privește calificarea la EURO 2024. Înfrângerea cu Kosovo le-a tăiat mult din speranțe, iar tricolorii au devenit favoriți la calificare, cu o cotă mult mai bună ca a contracandidaților.
Înainte cu 4 zile înaintea înfruntării directe cu România, Liga Profesionistă de Fotbal din Israel a decis ca meciurile din campionatul intern să se reia pe 25 noiembrie, după ce întrecerea a fost întreruptă la începutul lui octombrie, din cauza războiului, anunță as.ro.
La fel cum s-a întâmplat în Ucraina, meciurile se vor juca fără spectatori. Această permisiune a fost acordată de Comandamentul Militar al Israelului, care a verificat zonele din jurul stadioanelor în ultimele zile.
După ce Israelul a fost atacat pe 7 octombrie cu peste 5.000 de rachete, confruntările cu Elveția și Kosovo din preliminariile Campionatului European 2024 au fost amânate, țara fiind în stare de război. Israel a pierdut cu 0-1 restanța în fața lui Kosovo și o calificare la EURO pare tot mai departe.
Se va califica România la EURO 2024?
Citește și:

Încredere mare în Israel, în ciuda eșecului cu Kosovo

România este tot mai aproape de calificarea la EURO 2024. Israel a pierdut duminică în fața Kosovo și are șanse tot mai mici de a termina pe una din primele două poziții ale grupei. Dezamăgirea a fost imensă în tabăra israeliană după eșecul de la Priștina, dar optimismul privind calificarea a rămas la cote ridicate.
Israel mai are 3 meciuri în această campanie, cu Elveția, România și Andorra, iar dacă le vor câștiga pe toate va fi sigură de prezența la turneul final. Chiar și fără 9 puncte din aceste partide, naționala lui Alon Hazan ar putea obține calificarea.
Totuși, pentru Israel e crucial să câștige partida cu România, pentru că cea cu Andorra din ultima etapă e o formalitate. Jucătorii sunt conștienți de acest lucru, iar Eran Zahavi a declarat că 6 puncte ar putea fi suficiente pentru a merge la turneul final.
"Înfrângerea în fața Kosovo nu ne-a dat o lovitură fatală și nu s-a terminat nimic. Există șanse ca 6 puncte împotriva României și Andorrei să fie de ajuns. Și mai mult decat atât , dacă nu pierdem în fața Elveției, ea va ajunge la București având nevoie de cel puțin un punct.Asta a fost și mesajul pe care ni l-a transmis președintele federației. Credem că într-un fel sau altul vom ajunge la Euro", a spus Zahavi, citat de site-ul israelian One.
Clasamentul Grupei I după Kosovo - Israel 1-0
  • 1. România - 8 meciuri - 16 puncte
  • 2. Elveția - 7 meciuri - 15 puncte
  • 3. Israel - 7 meciuri - 11 puncte
  • 4. Kosovo - 8 meciuri - 10 puncte
  • 5. Belarus - 8 meciuri - 6 puncte
  • 6. Andorra - 8 meciuri - 2 puncte
Naționala noastră va juca pe 18 noiembrie cu Israelul, la Felcsut (Ungaria), pe Stadionul Pancho (21:45), iar pe 21 noiembrie va înfrunta Elveţia, la Bucureşti, pe Arena Naţională (21:45). Israelul va juca următorul meci pe 15 noiembrie, la Felcsut, cu Elveţia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo