Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Harry Kane a scris istorie la naționala Angliei! Ce record a stabilit cu reușita din meciul cu Italia

Alex Masgras

Publicat 24/03/2023 la 00:16 GMT+2

Harry Kane a devenit cel mai bun marcator din istoria Anglia în partida cu Italia din preliminariile EURO 2024. Atacantul lui Tottenham l-a depășit pe Wayne Rooney, omul pe care îl înlocuia la debutul său la naționala Angliei în anul 2015.

Harry Kane of England celebrates after scoring the team's first goal during the FIFA World Cup Qatar 2022 quarter final match between England and France at Al Bayt Stadium on December 10, 2022 in Al Khor, Qatar.

Credit imagine: Getty Images

Harry Kane a devenit cel mai bun marcator din istoria naționalei Angliei după reușita sa din partida cu Italia, prima din preliminariile Campionatului European din 2024. Atacantul lui Tottenham a înscris în minutul 44 din lovitură de la 11 metri și a înscris pentru a 54-a oară în tricoul Angliei.
El l-a depășit astfel pe Wayne Rooney, cel care a marcat 53 de goluri pentru naționala Angliei. Diferența dintre cei doi este făcută de numărul de meciuri în care au reușit acest lucru. Harry Kane a reușit să ajungă la 54 de reușite în 81 de partide, în timp ce Rooney a avut nevoie de 130 de meciuri pentru a marca 53 de goluri. Pe locul al treilea în acest clasament este Bobby Charlton, cu 49 de goluri în 106 meciuri.
Citește și:

Anglia a început cu dreptul preliminariile EURO 2024

Anglia a câștigat prima partidă din preliminariile EURO 2024. Englezii s-au impus la Napoli în fața Italiei, scor 2-1. Echipa lui Gareth Southgate și-a luat revanșa pentru finala EURO 2020 de pe Wembley pierdută la loviturile de departajare, dar și pentru înfrângerea de anul trecut din Nations League.
Anglia a deschis scorul încă din minutul 13, prin Declan Rice, după care a dublat diferența înainte de pauză, prin Harry Kane. În minutul 56, Italia a redus din diferență prin Retegui, dar campioana europeană nu a reușit să obțină cel puțin un rezultat de egalitate, nici măcar după eliminarea lui Luke Shaw din minutul 80, cel care a văzut două cartonașe galbene în decurs de două minute.
Pentru Anglia urmează acum duelul de pe Wembley cu Ucraina, în timp ce Italia va juca în Malta în etapa a doua a preliminariilor EURO 2024.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo