Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Israel - Elveția 1-1 | Egal pentru România, care e la un pas de calificarea la EURO 2024

Actualizat 15/11/2023 la 23:50 GMT+2

Israel și Elveția se întâlnesc în această seară, în Ungaria, de la ora 21:45, în restanța etapei a 7-a din preliminariile EURO 2024. Meciul are importanță uriașă în grupa tricolorilor, care ar putea face un pas și mai mare spre turneul final în funcție de ceea ce se va întâmpla la acest joc.

Ruben Vargas (Switzerland) against Israel

Credit imagine: Getty Images

Update min. 90: Final de meci! Israel - Elveția se încheie 1-1, iar egalul e perfect pentru România, care rămâne la 4 puncte peste Israel. Tricolorii au nevoie de cel puțin un egal în partida de sâmbătă.
Clasamentul grupei I:
  • 1. Elveția - 16 puncte
  • 2. România - 16 puncte
  • 3. Israel - 12 puncte
  • 4. Kosovo - 10 puncte
  • 5. Belarus - 6 puncte
  • 6. Andorra - 2 puncte
Update min. 88: GOOOL! Israel egalează după o greșeală uriașă în defensiva Elveției. E 1-1 după golul marcat de Shon Weissman.
Update min. 53: Israel a cerut un penalty după ce Freuler a lovit mingea cu mâna. Anthony Taylor nu a dat nimic, iar faza a fost verificată în camera VAR, menținându-se decizia din teren. Gazdele au avut și o bară în debutul reprizei a doua.
Update min. 46: A început repriza a doua dintre Israel și Elveția.
Update min. 45: Pauză în Israel - Elveția! 0-1 după primele 45 de minute, scor care califică Elveția la EURO și oferă o șansă uriașă României în perspectiva partidei de sâmbătă.
Update min. 41: Bară Elveția! Oaspeții au combinat superb, iar Ruben Vargas putea face dubla, dar a lovit transversala.
Update min. 36: GOOOL ELVEȚIA! Ruben Vargas finalizează centrarea lui Edimilson Fernandes și la acest scor elvețienii au asigurat locul la turneul final din 2024, din Germania. Rezultatul e unul bun și pentru România, care ar avea nevoie doar de un egal în partida cu Israel de sâmbătă pentru a ajunge la EURO.
Update min. 33: CE OCAZIE! Turgeman este aproape de a marca un gol fabulos, de la peste 50 de metri. Jucătorul lui Maccabi Tel Aviv a trimis pe sus și a fost aproape de a-l surprinde pe Sommer, care a respins în corner.
Update min. 20: Elveția putea deschide scorul în minutul 20. Okafor a trimis o torpilă care a lovit bara transversală, iar apoi Vargas a trimis mingea în poartă, dar golul a fost anulat pentru un henț.
Update min. 3: Elveția ratează prima ocazie a partidei prin Noah Okafor. Jucătorul lui AC Milan a pătruns pe partea stângă și a tras la colțul scurt, șutul său fiind apărat.
Update min. 1: A început partida dintre Israel și Elveția. România are nevoie de o victorie a elvețienilor sau un egal.
Update: Echipele de start:
  • Israel: Glazer - Dasa, Shlomo, Goldberg, Davidzada - Fani, Lavi, Safuri - Gorno, Turgeman, Khalaili
  • Elveția: Sommer - Fernandes, Zakaria, Akanji, Rodriguez - Xhaka, Freuler - Zesiger, Vargas, Okafor - Amdouni
Știre inițială
Finalul preliminariilor este tot mai aproape, în aceste zile consumându-se ultimele jocuri din grupe.
Israel, care nu a susținut niciun meci în luna octombrie, pe fondul izbucnirii războiului, a reulat jocurile în noiembrie, cu Kosovo, partidă pe care a pierdut-o la Priștina, 0-1.
Acum, pentru adversara României urmează un nou meci crucial, cu Elveția, în Ungaria, acolo unde Israelul găzduiește ultimele două meciuri considerate acasă din aceste preliminarii.
Jocul are implicații majore în economia clasamentului, drumul României spre EURO putând fi și mai neted în funcție de ceea ce se va întâmpla la această partidă.
Israel - Elveția, care începe la ora 21:45 la Felcsut, va putea fi urmărit în format LIVETEXT pe Eurosport.ro.
Se va califica România la EURO 2024?
Citește și:

România așteaptă cu sufletul la gură jocul Israel - Elveția

Naționala Israelului are o misiune aproape imposibilă de a ajunge la Campionatul European prin intermediul preliminariilor, după ce a pierdut surprinzător în Kosovo acum două zile, scor 0-1. Totuși, adversara României este în continuare la mâna ei, pentru că va termina pe una din primele două poziții dacă va câștiga ultimele 3 meciuri din actuala campanie, cu Elveția, România și Andorra.
Calculele rămân complicate, dar România are nevoie de un rezultat bun din partea Elveției, pentru a fi și mai aproape de calificare.
Dacă Israelul nu câștigă azi, iar România nu pierde în deplasarea de sâmbătă, atunci calculele sunt gata cu o etapă înainte de final, România fiind matematic la EURO încă de sâmbătă, după jocul cu Israel.
Și un succes al Elveției ar oferi șanse mari României, chiar dacă în acest caz tricolorii ar fi retrogradați pe poziția a doua în grupă pentru moment.
Israelului i-ar fi suficiente 6 puncte din duelurile cu România și Andorra, dacă tricolorii vor pierde în ultimul meci cu Elveția. Dacă noi pierdem cu Israel și vom remiza cu naționala lui Murat Yakin atunci vom termina cel mai probabil la egalitate de puncte cu Israel, iar golaverajul este mult în favoarea tricolorilor (+ 9, față de -1).
Israel are șanse de a ajunge la EURO și dacă va termina pe locul 3 în grupă, pentru că astfel se va califica la barajul din primăvara anului viitor, unde ajunge echipele cu cele mai bune rezultate din ultima ediție a Ligii Națiunilor, care nu au obținut biletele pentru turneul final prin intermediul preliminariilor.

Israel - Elveția, echipele probabile

  • Israel: Glazer - Lavi, Miguel Vitor, Goldberg, Dasa - Safuri, Abu Fani, Do. Peretz - Gloukh, Zahavi, Kanichowsky
  • Antrenor: Alon Hazan
  • Elveția: Sommer - Fernandes, Schar, Akanji, Rodriguez - Freuler, Xhaka, Zakaria - Shaqiri, Amdouni, Vargas
  • Antrenor: Murat Yakin
Cum arată cotele înainte de Israel - Elveția:
Înaintea partidei dintre Israel și Elveția, casele de pariuri și-au ales favorita, acestea mizând pe un succes al trupei vizitatoare, care pleacă favorită certă, chiar dacă nu traversează cel mai bun moment al acestor preliminarii.
Elveția are o cotă de 1.52 pentru succes, în timp ce gazdele din Israel pornesc cu o cotă de 6.50 pentru o victorie în acest joc. Cota pentru o remiză este de 4.20.

Clasamentul Grupei I

  • 1. România - 8 meciuri - 16 puncte
  • 2. Elveția - 7 meciuri - 15 puncte
  • 3. Israel - 7 meciuri - 11 puncte
  • 4. Kosovo - 8 meciuri - 10 puncte
  • 5. Belarus - 8 meciuri - 6 puncte
  • 6. Andorra - 8 meciuri - 2 puncte
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo